В офісах «Укрзалізниці» проводить обшуки СБУ

13:46, 20.08.2020
В офісах «Укрзалізниці» проводить обшуки СБУ

СБУ спільно з Нацполіцією проводять у Києві та Вінниці низку обшуків у службових приміщеннях Укрзалізниці. (Фото СБУ)

Слідчі Служби безпеки України задокументували багатомільйонну корупційну схему під час закупівлі товарно-матеріальних цінностей для ремонту пасажирського рухомого складу "Укрзалізниці".

 

Наразі СБУ спільно з Нацполіцією проводять у Києві та Вінниці низку обшуків у службових приміщеннях Укрзалізниці та офісах комерційних структур.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує прес-служба СБУ в четвер.

 

За даними досудового слідства, схему організував менеджмент філії "Пасажирська компанія" Укрзалізниці через афілійовані комерційні структури, у тому числі з ознаками фіктивності.

 

 

«Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2019-2020 років філія виділила понад 60 мільйонів гривень для закупівлі товарно-матеріальних цінностей для ремонту пасажирського рухомого складу. Переможцями тендерних торгів стали підконтрольні організаторам структури, яким Укрзалізниця перерахувала всю суму грошей», - наголосили в СБУ.

 

Зазначається, що ініційовані СБУ експертизи засвідчили безпідставне завищення вартості продукції, що завдало збитків державі на суму майже 12 мільйонів гривень.

 

"У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії", - додали в СБУ.

 

Як повідомляла "УМ", наприкінці травня керівництво Укрзалізниці виявило оборудки з організацією харчування у швидкісних поїздах Інтерсіті+.