Лукашенко закликав Захід займатися своїми справами

14:33, 19.08.2020
Лукашенко закликав Захід займатися своїми справами

Олександр Лукашенко заявив, що протестувальники вчиняють "навіть атаки на членів уряду".

Виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив учасників протестів у погрозах членам сімей військових, міліції, спецслужб, держслужбовців, працівників ЗМІ.

 

Як інформує УМ, про це БЕЛТА з посиланням заяву Лукашенка на засіданні Ради безпеки 19 серпня.

 

"Основними загрозами, які викликають занепокоєння, є те, що постійно тривають погрози на адресу сімей військових, міліції, спецслужб, державних службовців, працівників ЗМІ.

 

Погрози і атаки на робочих заводів і фабрик, керівників підприємств. Їх перед і після робочого дня пропускають на прохідній через коридор агресивної юрби. Як гестапо".

 

В.о. президента подякував робітникам і попросив "не ховати очі в асфальт", тому що "вони господарі на цьому заводі", а з тими мітингувальниками, які їх зустрічають на прохідній, пообіцяв "розібратися".

 

Лукашенко заявив, що протестувальники вчиняють "навіть атаки на членів уряду".

 

За словами в.о. президента, не дивлячись на те, що "вся країна в принципі в переважній більшості зайнята роботою, проте, складнощі в плані суспільно-політичної ситуації залишаються", тому "заспокоюватися не можна".

 

Водночас, виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко на засіданні Ради безпеки закликав керівництво західних країн, які його засуджують, не лізти в чужі справи, а займатися своїми. 

 

"Західні держави вже безпосередньо, не приховуючи, у відкриту заявляють про збір коштів і направлення їх в Білорусь. Ми це бачимо. Звичайно, ми не можемо відстежити всі кошти, які сюди надходять. Тому що дуже багато коштів надходять готівкою. Але ми це знаємо і на цьому питанні сконцентруємося…Керівники західних держав пропонують нам переговори, розмови. А в цей час продовжують гнути свою лінію. Ми теж це бачимо, розуміємо, але не сприймаємо. Я хочу, щоб це вони почули. Вони збираються провести сьогодні або завтра нараду на рівні чи то МЗС, чи то керівників Європейського Союзу. Я б просто їм порадив: перш ніж тикати пальцем в нас, внесіть до порядку денного своїх нарад питання "жовтих жилетів" у Франції, жахливих заворушень в США. Я б хотів, щоб вони, перш за все, розглянули протести проти коронавірусної ізоляції в Німеччині, інших країнах Європи… Я натякаю на те, що дуже багато проблем у них. І не треба сьогодні кивати на Білорусь, щоб відвести увагу від тих проблем, які є у Франції, США, Німеччині і так далі… Мені здається, що у цих панів колода в оці. Але вони цього не бачать. Господь з ними", -сказав Лукашенко.

 

Як повідомляла УМ, глави держав і урядів 27 країн ЄС почали екстрений саміт у форматі відеоконференції щодо Білорусі, скликаний з ініціативи Польщі та Литви.