Щонайменше 150 людей, яких побили білоруські силовики, перебувають у лікарнях

14:24, 15.08.2020
Щонайменше 150 людей, яких побили білоруські силовики, перебувають у  лікарнях

Щонайменше 150 людей, яких побили білоруські силовики, перебувають у лікарнях

Щонайменше 150 людей, яких на мирних мітингах покалічили білоруські силовики, перебувають у  лікарнях. 
 
 
Про це інформує "УМ" з посиланням на  білоруське видання TUT.BY
 
 
Як повідомляє ЗМІ, точних даних щодо кількості постраждалих у них поки немає. Кореспонденту білоруського видання TUT.BY вдалося поговорити з деякими людьми, які отримали тяжкі  травми і зараз лікуються або на реабілітації. Серед діагнозів - черепно-мозкова травма, численні забої та синці, травматичний шок, струс головного мозку, вибухова травма, осколкові поранення і навіть розрив печінки.
 
 
Також білоруське видання повідомило про те, що до пацієнтів не приходять судово-медичні експерти, щоб задокументувати травми.
 
 
Нагадаємо, шостий день поспіль у Білорусі тривають протести. Люди виходять на вулиці з вимогою провести повторні вибори президента Білорусі. 
 
 

Як повідомляла УМ, після перших жорстоких розгонів мирних протестувальників журналісти Білорусі заявили про звільнення, не витримавши цензури.


Зокрема про звільнення повідомив телеведучий – Сергій Козлович. Він 10 років працював на державному каналі АТН. Він підкреслив, що його рішення самостійне та тепер він шукатиме нову роботу.


Телеведуча СТВ Тетяна Бородкіна також пішла з місця роботи і закликала білорусів не здаватися.

 

З першого каналу білоруського телебачення "Білорусь 1" звільнився популярний в країні телеведучий Володимир Бурко. Тут він вів військову програму "Арсенал", створену на замовлення Міноборони Білорусі.