«Червоний список»: Україна скоротила перелік до 70 країн

15:24, 14.08.2020
«Червоний список»: Україна скоротила перелік до 70 країн

Україна оновила список країн "червоної" та "зеленої" зони поширення коронавірусу.

Україна оновила список країн "червоної" та "зеленої" зони поширення коронавірусу. На цей раз список "червоної зони" скоротився до 70 країн.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства охорони здоров'я.


 

Таким чином, у "червоній зоні" залишаються популярні серед громадян України Албанія і Чорногорія, а також Російська Федерація, США, Ізраїль, Іспанія і сусідня Румунія.

 

До "зеленої зони" тепер входять 124 країни, в тому числі, Болгарія, Чехія, Португалія, Польща, Туреччина, Білорусь, Німеччина, Словаччина, Італія та інші країни.

 

По прибуттю до України з країни "червоної зони" треба пройти 14 днів самоізоляції чи здати ПЛР тест. Також можна приїхати з готовим тестом, зробленим не пізніше ніж за 48 годин до перетину кордону. Іноземцям треба мати з собою поліс медичного страхування.

 

Нагадаємо, минулого тижня "червоний список" України складався з 105 країн; у ньому були Болгарія і Греція, які вже перемістилися в зелену зону.

 

З цього тижня для визначення країни з широким розповсюдженням коронавірусу береться один критерій - число нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів.

 

Якщо це число перевищує показники України - на сьогодні 45,6 - країна відноситься до червоної зони.