Україна святкуватиме День Незалежності попри коронавірус

10:31, 13.08.2020
Україна святкуватиме День Незалежності попри коронавірус

Торік Україна відзначала День Незалежності у новому форматі.

Президент Володимир Зеленський підписав указ "Про відзначення 29-ї річниці незалежності України".

 

Як інформує УМ,про це повідомляє пресслужба Зеленського

 

Згідно з документом, Кабінет міністрів має розробити та забезпечити реалізацію заходів з відзначення 29-ї річниці незалежності України з урахуванням вимог щодо запобігання поширенню хвороби COVID-19.

 

Зокрема, 23 серпня у День Державного прапора у Києві, інших населених пунктах, закордонних дипломатичних установах України, військових частинах мають бути проведені офіційні церемонії урочистого підняття Державного прапора.

 

У День Незалежності України 24 серпня у Києві, інших населених пунктах передбачається проведення урочистостей за участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування, учасників ООС/АТО та громадськості.

 

Крім того, проведуть церемонії покладання квітів до пам'ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність, загиблих учасників Революції Гідності, учасників ООС/АТО.

 

Передбачені також тематичні культурно-мистецькі, медійні, виставкові та інші заходи з донесення громадянам інформації про важливі події та персоналії української історії, досвід національного державотворення.

 

Уряд має організувати церемонії вручення державних нагород, заохочувальних відзнак людям, які зробили значний внесок у здобуття незалежності, захист її суверенітету й територіальної цілісності.

 

Як повідомляла УМ, на початку липня президент Володимир Зеленський заявив, що вирішив скасувати військовий парадна День Незалежності 24 серпня, а зекономлені кошти вручити військовим у вигляді премій.

 

У 2019 році Україна відзначатиме День Незалежності у новому форматі. 

 

Зеленський офіційно заявив тоді, що традиційного параду на День незалежності, 24 серпня, не буде. Столиця святкуватиме День Незалежнсті Ходою гідності.