У Білорусі помер ще один учасник акцій протесту

21:31, 12.08.2020
У Білорусі помер ще один учасник акцій протесту

У Білорусі помер ще один учасник акцій протексту

У білоруському місті Гомель помер учасник акцій протесту, затриманий силовиками 10 серпня. 

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на «Радыё Свабода».

Помер 25-річний Олександр Вихор. За словами його матері, хлопця затримали в центрі міста. «Він написав мені, що його спіймали... І все. Я шукала його всі ці дні. Інформації про нього мені не давали. Сьогодні мені нарешті сказали, що Саша в морзі», — повідомила його мати.

Вона також розповіла, що у сина були проблеми з серцем. Він довгий час перебував у закритій машині в черзі до СІЗО, де йому стало погано.

 

«Він кричав, просив про допомогу... А конвой вважав його неадекватним і відвіз до психіатричної лікарні. Там досвідчений лікар зрозумів, що проблема не у психіці... Йому викликали швидку і відвезли до найближчої лікарні — туберкульозної, що поруч з психіатрією... Там Саші надали допомогу, але не врятували», — додала жінка. Вона також заявила, що їй відмовилися показати тіло сина.

 

Нагадаємо, четвертий день поспіль у Білорусі тривають акції протесту. 

 

Учора кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська закликала білорусів припинити протести.

 

Під час протестів у ніч на 11 серпня в Білорусі затримано понад дві тисячі осіб. 

 

10 серпня під стінами білоруського посольства в Києві правоохоронці затримали п’ятьох осіб. Серед них був колишній політв’язень Кремля Олександр Кольченко, якого звільнили 7 вересня 2019-го року під час обміну в’язнями. Суд присудив 40 годин виправних робіт.