Конфлікт інтересів: Кабмін передумав призначати бізнесмена Міщенка главою Кіровоградської ОДА

13:28, 12.08.2020
Конфлікт інтересів: Кабмін передумав призначати бізнесмена Міщенка главою Кіровоградської ОДА

5 серпня Кабмін погодив призначення Міщенка на посаду голови Кіровоградської ОДА.

Уряд не буде рекомендувати кандидатуру Валерія Міщенка на посаду голови Кіровоградської обласної державної адміністрації.
 

Як інформує УМ, про це Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

 

"Уряд не рекомендуватиме кандидатуру Валерія Міщенка на посаду голови Кіровоградської ОДА. Таке рішення ми ухвалили після заслуховування кандидата Міщенка на засіданні Кабінету Міністрів", - написав він.

 

За його слова, репутація глав ОДА має бути кристально чистою та мати підтримку у своєму регіоні.

 
Кабмін вирішив не рекомендувати на голову Кіровоградської ОДА бізнесмена Міщенка, який обіцяв розібратися з фінансовими потоками 01
 
 
"Ми врахували думку як простих громадян, так і бізнесу. Більше того, є інформація, що у кандидата існує конфлікт інтересів, оскільки він є власником бізнесу. Отримавши всю інформацію, члени Кабінету Міністрів дійшли висновку не рекомендувати Валерія Міщенка до призначення на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації", - додав міністр.

 

Як повідомлялося, 5 серпня Кабмін погодив призначення Міщенка на посаду голови Кіровоградської ОДА.

 

За даними Єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб підприємців, Міщенко є кінцевим бенефіціаром ТОВ "Агрокомлекс" (Кіровоградської обл.), ТОВ "Плиски-Агро" (Чернігівської обл.), ТОВ "Баловне" (Миколаївської обл.), а також ТОВ "Мисливське господарство "Плисецьке" (Чернігівської обл.), ТДВ "Устинівський Райагрохім", ТОВ "Устинівський зернокомплекс" і ТОВ "Нива" (усі - Кіровоградської обл.) та інших.

 

Нагадаємо, під час засідання уряду 5 серпня Міщенко зазначав, що має власний бізнес, проте його запевнили, що це не проблема: "Коли мені запропонували (посаду - ред.), я сказав, що це може бути конфлікт інтересів, – але мені на це сказали, що в мене не буде конфлікту інтересів".

 

Підприємець із 2001 року займається вирощуванням сільськогосподарських культур у Кіровоградській та Чернігівській областях.

 

На Кабміні Міщенко зазначив, що при переході на державну службу передасть свій бізнес синові, щоб не було конфлікту інтересів.

 

За даними YouControl, він значиться засновником 8 компаній і керівником 2-х.

 

25 червня Кабінет міністрів погодив відставку Андрія Балоня з посади голови Кіровоградської обласної держадміністрації.

 

Того ж дня НАБУ спільно з Управлінням боротьби з корупцією та СБУ затримало главу Кіровоградської ОДА Андрія Балоня. За версією слідства, він вимагав хабар у розмірі 1,8 мільйона гривень.

 

Він та його спільник запропонували керівникові Держпродспоживслужби в області Ігорю Бойчуку надати їм хабар, аби не перешкоджали в роботі. Сам Балонь вважає себе невинним.


Вже 26 червня Балоня та Шевченка суд арештував з альтернативою застави.

 

26 червня президент Володимир Зеленський відправив Андрія Балоня у відставку.