У Сибіру виявили збудник чуми

16:22, 11.08.2020
У Сибіру виявили збудник чуми

Бубонна чума – бактеріальне захворювання, яке передається блохами.

У Овюрскькому та Монгун-Тайгінскому районах Республіки Тува, які межують з Монголією, виявили збудник чуми.

 

Нині в прикордонних районах Туви відбувається вакцинація населення проти чуми, адже це вважається найкращим способом профілактики захворювання, повідомляє ТАСС.

 

"Виявлено широке поширення збудника чуми на території Овюрского і Монгун-Тайгінських районів, в Бора-Шайському, Саглінському, Каргинськомму і Кара-Белдірському ділянки вогнища із загальною площею 340,1 кв. км", - йдеться в повідомленні.

 

У Монгун-Тайгінскому районі в урочищі Тоолайти (де зафіксовано збудник чуми) розташовано 8 чабанських стоянок, де проживають 35 дорослих і 16 дітей.

 

У Овюрскому районі небезпеку виявили на території селища Хандагайти з населенням понад 3 тисячі людей. Співробітники епідеміологічної служби провели дезінфекцію, обробивши від переносників чуми 4 тисячі гектарів навколо селища.

 

Згідно з даними регіонального Росспоживнагляду, в цьому районі щеплення від чуми зробили вже 623 дитини та майже 2,5 тисячі дорослих.


Бубонна чума – бактеріальне захворювання, яке передається блохами. Зазвичай вони живуть на диких гризунах, таких як щурі або бабаки, але цілком можуть перескочити й на домашніх улюбленців.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно в Монголії зафіксували два випадки зараження чумою – люди вживали сире м'ясо бабака. В цих регіонах запровадили карантин, а Росія закрила прилеглі кордони.

 

6 липня з підозрою на інфікування чумою в лікарню доправили п'ятнадцятирічного хлопчика. Він також вживав сире м'ясо бабака. Згодом дитина померла.

 

Також 2 смерті від бубонної чуми минулого тижня підтвердили у провінції Внутрішня Монголія, що на півночі Китаю.