Кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська виїхала в Литву

09:13, 11.08.2020
Кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська виїхала в Литву

Світлана Тихановська покинула Білорусь

Опозиційна кандидатка на виборах президента Білорусі Світлана Тихановська покинула Білорусь і прибула в Литву.

 

Як інформує УМ, про це повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус у Twitter

 

 "Світлана Тихановська у безпеці, вона у Литві", - написав він.

 

Напередодні Лінкявічус писав, що намагався додзвонитися до Світлани Тихановської впродовж кількох годин, але місце її перебування не знали навіть її співробітники. Він висловлював занепокоєння її безпекою.

 

Глава дипвідомства зазначив, що Тихановська – у безпеці. Причини того, що лідерка опозиції покинула Білорусь, – наразі невідомі.

 

Зазначимо, що ще 10 серпня головна конкурентка чинного президента Лукашенка пішла у ЦВК оскаржувати результати виборів. Начебто з нею там на кілька годин пропав зв’язок. У ЗМІ з’явилась інформація, що Тихановську утримують насильно. Проте також наголошувалось, що це може бути провокація. Згодом Тихановська повідомила, що з нею все гаразд.

 

Як повідомляла УМ, 9 серпня у країні обирали президента.

 

Згідно з попередніми даними, чинний глава держави набрав близько 80%. Тихановська – менше ніж 10%.

 

Лукашенко вперше відреагував на протести:  "Чекаєте, що перед вами я чи хтось встане на коліна, і цілуватиме пісок яким ви ходили!? Не буде цього! Тому ви маєте це чітко уявляти. Поводьтеся згідно з законом. Якщо поводитиметесь саме так, претензій до вас від нас не буде", – додав він.

 

Олександр Лукашенко також заявив, що протестувальників у Білорусь нібито доставляли із Польщі, Великобританії, України, Росії та Чехії. Він стверджує, що саме в країнах ЄС був центр управління мітингувальниками. Загалом, на його думку, вибори пройшли, як свято.