Олексій Кучеренко став кандидатом в мери Києва від «Батьківщини»

14:58, 08.08.2020
Олексій Кучеренко став кандидатом в мери Києва від «Батьківщини»

Юлія Тимошенко вважає Олексія Кучеренка (праворуч) професіоналом. (Фото з ФБ-сторінки Олексія Кучеренка)

Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» висунуло кандидатом на посаду міського голови Києва народного депутата Олексія Кучеренка.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомила лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час брифінгу в суботу.

 

«Я хочу, щоб наша команда всеукраїнська і київська команда висунула Олексія Кучеренка на посаду мера Києва. Він буде від «Батьківщини» кандидатом на посаду мера Києва... І я переконана, він зможе стати єдиним професійним мером за останній час в Києві», — заявила пані Тимошенко.

 

За її словами, її політсила робить ставку на професіоналів. По всій країні планують висунути приблизно 40 тисяч кандидатів у депутати.

 

У свою чергу, Олексій Кучеренко назвав свої пріоритети на посаді мера Києва у разі обрання: повний аудит фінансової й бюджетної системи столиці, безпека та комфорт проживання громадян та питання тарифів.

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Олексій Кучеренко закінчив КНУ ім.Т. Г. Шевченка за спеціальністю «прикладна математика» та НАДУ при президентові за фахом «державне управління». Є кандидатом соціологічних наук та академіком Української муніципальної академії.

 

У 2000 році заснував і очолив Інститут соціально-економічних досліджень, з того ж року — співголова Всеукраїнської організації місцевого та регіонального розвитку «Міжрегіональний союз».

 

Був президентом «Асоціації споживачів послуг монополій — Антимонопольний союз», а з 2003 року — віцепрезидентом Української спілки промисловців та підприємців з питань промисловості.

 

Працював також головою Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства.

 

Був народним депутатом III скликання за 80 округом (Запорізька область) як самовисуванець, V скл. — від блоку «Наша Україна», як член партії «Народний Союз «Наша Україна». VI скл. — від блоку «Наша Україна — Народна Самооборона».

 

У 2019 році був обраний народним депутатом IX скликання від ВО «Батьківщина» номером 18 у списку як безпартійний. Є першим заступником голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

 

На виборах президента України у 2019 році був довіреною особою кандидатки Юлії Тимошенко.