Укрзалізниця посилить безпеку в поїздах

15:37, 07.08.2020
Укрзалізниця посилить безпеку в поїздах

В Укрзалізниці сподіваються підвищити рівень безпеки пасажирів під час подорожі.

Після інциденту вжахливого інциденту, який трапився у поїзді №9/10 Київ — Маріуполь на минулому тижні, коли Анастасію Лугову у поїзді напав невідомий чоловік, Укрзалізниця розробила програму для підвищення безпеки перевезень у пасажирських поїздах.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці"

 

"Розроблена програма включатиме в себе підписання протоколу спільних дій з МВС щодо координації зусиль, пілотний проєкт з охорони у поїздах силами воєнізованої охорони Укрзалізниці, встановлення у пасажирських вагонах спеціальних засобів контролю, формування так званої професійної групи "провокаторів" для боротьби з безквитковими перевезеннями, боротьбу з крадіжками на вокзалах", - сказав Юрик.

 

Вказану програму в УЗ планують презентувати наступного тижня.

 

За словами Юрика, мета програми — чіткий алгоритм спільних дій поїзних бригад, правоохоронців, воєнізованої охорони.

 

Як результат у залізниці сподіваються підвищити рівень безпеки пасажирів під час подорожі.

 

Як повідомляла УМ, Укрзалізниця провела оперативне службове розслідування обставин інциденту, який трапився у  поїзді №9/10 Київ — Маріуполь на минулому тижні, за результатами якого звільнить низку працівників за недбалість.

 

Тоді рецидивіст Віталій Рудзько жорстоко побив і намагався згвалтувати пасажирку Анастасію Лугову на очах її маленького сина в купе.

 

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій ініціював питання самозахисту працівників Укрзалізниці, зокрема, провідників. Йдеться лише про газові балончики.