Вибух в Бейруті: 100 загиблих, 4 тисячі постраждалих, відео

09:10, 05.08.2020
Вибух в Бейруті: 100 загиблих, 4 тисячі постраждалих, відео

У столиці Лівану не вщухають пожежі.

У порту в столиці Лівану Бейруті 4 серпня прогриміли два потужні вибухи. Пошкоджені будівлі у половині міста, а ударну хвилю відчули навіть на Кіпрі. За останньою інформацією, внаслідок вибуху загинули щонайменше 78 людей.


У столиці Лівану не вщухають пожежі. Рятувальні служби та поліція не припиняють роботу, повідомляє телеграм-канал LIFE SHOT.

 

Місто більше схоже на руїни, а на дорогах, де курсує транспорт, лежать уламки зруйнованих будівель.

 

"Десятки зруйнованих будівель, всюди медики, рятувальники та поліція. Так виглядає ранок в Бейруті", - мовиться у повідомленні.

 

Сила вибухів була такою потужно, що зруйнувала будинки, що розташовані за кілька сотень метрів від епіцентру трагедії. Автор відео з Бейруту показав, що перебуває у напівзруйнованому будинку, а багатоповерхівки довкола перебувають в аварійному стані.

 

Навіть на ранок виття сирен рятувальних машин не вщухає. На місці продовжують працювати десятки машин спецслужб.

 

Глава ліванського Червоного Хреста Джордж Кеттана повідомив в коментарі Ліванській радіомовній корпорації, що число жертв потужного вибуху в Бейруті може досягти 100.

 

За словами представника Червоного Хреста, понад 4000 тисяч людей отримали поранення в результаті вибуху, деякі з них у важкому стані.

 

«Це національна катастрофа». Губернатор Бейрута порівняв вибух у столиці Лівану з бомбардуванням Хіросіми і Нагасакі
Він додав, що деякі жертви все ще перебувають під завалами.

 

Влада Лівану поки не підтвердила цю інформацію.

 

За даними ЗМІ, лікарні не справляються з кількістю постраждалих і відмовляються приймати поранених через те, що переповнені.

 

Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діабі оголосив середу днем жалоби. Він також повідомив, що причиною вибуху міг стати нітрат амонію, який зберігався в порту з 2014 року.

 

Як повідомляла УМ, вибух стався ввечері 4 серпня у районі місцевого порту. Тіла людей розкидало вздовж периметру порту, очевидці знімали жахаючі відео з місця трагедії.


Один вибух стався в порту Бейрута, інший – неподалік від резиденції прем'єр-міністра Харірі у центрі міста. Перший вибух підняв у повітря хмару пилу, через яку можна було помітити спалахи, схожі на феєрверк. Другий був значно потужніший та супроводжувався клубами диму помаранчевого кольору.