Київський терорист Сухроб Карімов затриманий

16:25, 03.08.2020
Київський терорист Сухроб Карімов затриманий

Нині проводиться перевірка приміщення на вибухонебезпечні предмети.

У Києві 3 серпня громадянина Узбекистану Сухроба Карімова затримано. Нагадаємо, він взяв у заручники керівницю відділення АТ Universal Bank, що розташоване у приміщенні бізнес-центру "Леонардо" в Шевченківському районі. Терорист також погрожував підірвати будівлю.

 

Як інформує УМ, про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. За його словам, з відповідним повідомленням до поліції звернулася сама представниця банку.

 

За фактом захоплення банку і заручниці в Києві Сухробом Карімовим зареєстровано кримінальне провадження за статтею 258 КК України (терористичний акт)

 

Під час спецоперації терориста знешкодили: всередину приміщення БЦ "Леонардо" зайшли співробітники підрозділу СБУ "Альфа" і затримали зловмисника. Вибуху не трапилося, на місці працювали вибухотехніки.

Захоплення банку в Києві у БЦ "Леонардо": терориста затримано, заручницю звільнено. Всі деталі

"Терорист захоплений живим. Вибуху не сталося. На місці працюють вибухотехніки. Далі суд і тривале тюремне ув'язнення", – зазначив Геращенко.

 

Нині проводиться перевірка приміщення на вибухонебезпечні предмети.


 

Перед проведенням затримання до Сухроба Карімова на його вимогу впустили журналістів, тож спецоперація відбулася в прямому ефірі одного з телеканалів. Можна побачили, що чоловік якийсь час розмовляв із представниками ЗМІ.

 

У цей момент у приміщення з "терористом", заручницею та журналістами увірвалися силовики. Вони повалили Карімова, аби той не зміг детонувати вибухівку.

 

Спершу справу контролювала поліція, пізніше її віддали Службі безпеки. Після затримання терориста на місце події направили вибухотехніків. Сам Карімов стверджував, що в рюкзаку в нього вибухівка. Портфель був примотаний до ноги певним шнурком. У такий спосіб, як стверджував терорист, він зміг би детонувати пристрій, навіть якби його ліквідували.

 

Захоплення банку в Києві у БЦ "Леонардо": терориста затримано, заручницю звільнено. Всі деталі

 

Як повідомляла УМ, уродженець Узбекистану Сухроб Карімов, який захопив приміщення "Універсал банку" у Києві, вимагає виходу у прямий ефір на українському телебаченні.