День Повітряних Сил ЗСУ: легких крил і чистого неба

14:56, 02.08.2020
День Повітряних Сил ЗСУ: легких крил і чистого неба

Небесні кордони України під надійним захистом Повітряних сил.

День Повітряних Сил Збройних Сил України традиційно відзначають в Україні починаючи з 2007 року в першу неділю серпня.

 

Підставою є указ президента України Віктора Ющенка за № 579/2007 від 27 червня 2007 року.

 

Про це нагадує «Україна молода» в неділю, 2 серпня.

 

Із професійним святом військових та ветеранів Повітряних сил привітав президент Володимир Зеленський, а також командувачі різних видів військ.

 

"Національні Повітряні сили незалежної України надійно захищають спокій наших громадян з 1992 року, продовжуючи славетну історію української авіації. Наша легенда - Іван Микитович Кожедуб - найрезультативніший льотчик-винищувач в авіації союзників часів Другої світової війни. Дякуємо за те, що ви гідно продовжуєте традиції Повітряних сил. Ваші наполегливість і самовідданість за час війни на Донбасі стали опорою Збройних сил України", - заявив Зеленський.

 

Глава держави висловив свою повагу героям, які загинули, захищаючи свободу й незалежність нашої держави, і зазначив, що бути льотчиком - це "щоденно з гідністю виконувати важливі та відповідальні завдання".

 

Воїнів Повітряних сил ЗСУ з професійним святом привітав і попередній президент Петро Порошенко.

 

«Небесні кордони України під надійним захистом повітряних сил. Ви - наша гордість та надійна опора. Завдяки вашій відвазі ми почуваємося захищеними, адже знаємо - ви не підведете. Легких крил та чистого неба вам, воїни! Слава Повітряним силам Збройних Сил України! Слава Україні!» - написав Петро Порошенко у Facebook.