Комбата Андрія Гергерта «Червня» поховають на Личаківському кладовищі Львова

13:14, 02.08.2020
Комбата Андрія Гергерта «Червня» поховають на Личаківському кладовищі Львова

Андрій Гергерт "Червень" до війни працював ветеринаром, а на фронті став комбатом. (Фото з ФБ-сторінки Андрія Гергерта)

Заступника командира Української добровольчої армії (УДА), командира батальйону «Аратта» Андрія Гергерта, позивний «Червень», який помер від важкої хвороби у віці 42 роки, проведуть з військовими почестями в останню путь у Львові в понеділок, 3 серпня.

 

Поховають комбата на Личаківському кладовищі Львова.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує пресслужба Львівської міської ради.

 

Мерія Львова оприлюднила порядок прощання і похорону воїна Андрія Гергерта:

 

2 серпня, неділя, 15.00 год — зустріч воїна, парастас у Будинку воїна, вул. Короленка, 1а. також буде можливість здійснити прощання протягом дня і вночі.

 

3 серпня, понеділок, 11.00 год — Чин похорону, прощання у Гарнізонному храмі св. ап. Петра та Павла (вул. Театральна, 11). Поховання на Личаківському кладовищі.

 

Співчуття близьким та рідним від громади міста вислови мер Андрій Садовий.

 

«Стало відомо, що від важкої хвороби помер заступник командира Української добровольчої армії Андрій Гергерт. Смерть знайшла його у важкій боротьбі з раком. Але ми ніколи не забудемо подвигу Героя. Співчуття всім рідним та близьким! Вічна пам’ять захиснику України!», — зазначив Андрій Садовий.

 

Співчуття родині та побратимам легендарного комбата висловив і п'ятий президент України Петро Порошенко.

 

«Ми до останнього сподівалися на диво. Легендарний комбат Червень не один рік на фронтах українсько-російської війни дивився смерті в лице, і вона завжди відступала. І хоча Андрій довго хворів і боровся, сумна звістка пролунала, неначе грім серед ясного неба. У це неможливо повірити. Хоча б тому, що ми віримо в інше — Герої не вмирають. Знаємо це ще з часів Майдану. Прямо звідти Андрій вирушив на Схід боронити Україну. Він — один із лідерів добровольчого руху, командир підрозділів "Правого сектору" та УДА. Він легенда, яка назавжди залишиться з нами», - зазначив Порошенко.

 

І додав, що мав честь бути з ним знайомим, бачитися і слухати його поради.

 

Андрій Гергерт народився 22 травня 1978 року в місті Миколаїв Львівської області. До війни працював ветеринаром. На Майдані був з грудня 2013 року. З початком війни пройшов вишкіл у м. Переяславі-Хмельницькому та з березня 2014 року пішов на фронт. Потрапив у 5-й батальйон. Був заступником командира 2-го запасного батальйону.

 

З часом став командиром 8-ї окремої роти ДУК, яка згодом збільшилася до батальйону, та заступником командира Української добровольчої армії Дмитра Яроша.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно в Андрія виявили рак шлунку. Завдяки допомозі друзів він проходив тривале лікування у Відні. Помер комбат "Червень" у суботу, 1 серпня.

 

У захисника України залишилась дружина та четверо дітей.