Окупанти в Криму назвали причиною смерті 3-річного Муси Сулейманова утоплення в каналізації

09:45, 27.07.2020
Окупанти в Криму назвали причиною смерті 3-річного Муси Сулейманова утоплення в каналізації

Причиною смерті трирічного сина політв'язня Руслана Сулейманова Муси, якого знайшли мертвим 26 липня в зливний ямі біля будинку, стало утоплення.

 

Як інформує УМ, про це повідомила окупаційна "влада" півострова на сторінці "МВС Республіки Крим" у Facebook.

 

"Згідно з результатами розтину ознак насильницької смерті не виявлено. Причина загибелі дитини – утоплення", – йдеться в повідомленні.

 

Зараз триває перевірка, обставини смерті хлопчика встановлюються.

Названа причина смерті Муси

 

Зі свого боку заступник головного редактора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв висловив припущення, що трирічного сина політв'язня Руслана Сулейманова Муси могли вбити.

 

Він вказав на факти щодо трагедії, які, на його думку, не співпадають із офіційною версією окупаційної влади півострова, написав свої припущення журналіст у Facebook.


"Дитина не могла зрушити кришку каналізації, яку ще й притискають камінням – якраз від дітей. Поки що ми маємо свідчення, що на момент початку пошуків ця яма була закрита", – зазначив Муждабаєв.

За його словами, така мала дитина фізично не могла потрапити туди, ба більше – потім стрибнути й закрити за собою кришку так, щоб не було нікому помітно. Адже цю яму кримськотатарські волонтери, яких, зауважив журналіст, у селищі було приблизно 10 тисяч, перевіряли з самого початку й після пошуків були переконані в тому, що Муси там не може бути. Її відкачали тільки коли перевірили все довкола й не знайшли дитину.

Пост журналіста

 

"Через це я не вірю "офіційній" версії окупантів про те, що наш хлопчик просто потонув сам. Звісно, усе може трапитися в житті. Звісно... Але збіг наведених фактів примушує думати, що хлопчика було вбито", – зазначив Муждабаєв.

 

Як повідомляла УМ, трирічного хлопчика Мусу Сулейманова шукали два дні, після чого знайшли мертвим у селі Строганівка поблизу Сімферполя в анексованому Криму. Хлопчик був сином громадянського журналіста, фігуранта «другої сімферопольської групи» з так званої «справи Хізб ут-Тахрір» Руслана Сулейманова, якого окупанти утримують за ґратами.

 

Муса Сулейманов 24 липня грався біля свого дому в пісочниці, звідки пропав близько шостої вечора. До пошуків одразу долучилися кілька сотень людей, серед яких було багато волонтерів.