Собор у Нанті підпалив волонтер з Руанди

11:41, 26.07.2020
Собор у Нанті підпалив волонтер з Руанди

Біженець з Руанди зізнався у підпалі собору у Нанті

Біженець з Руанди, який працював вівтарним служкою, а потім став волонтером для собору у французькому місті Нант, зізнався у його підпалі.

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на BFMTV.

 

Через тиждень після пожежі в кафедральному соборі Нанта волонтер з єпархії зізнався і був узятий під варту на ніч з суботи на неділю за "руйнування і пошкодження майна".

"Мій клієнт співпрацював зі слідством", - сказав адвокат обвинуваченого."Він гірко шкодує про факти, і зізнання стало для нього звільненням. Мій клієнт сьогодні охоплений каяттям і вражений масштабом подій", - запевнив юрист.

 
Чоловік зізнався, що здійснив підпали в трьох місцях: під великим органом, під малим органом і біля електрощита. Мотиви вчинку волонтера незрозумілі.
 

39-річному чоловікові, який був відповідальний за закриття собору за день до пожежі, висунули звинувачення у руйнуванні і пошкодженні вогнем, помістивши його під варту.

 

Настоятель Нантського собору Юбер Шампенуа пояснив минулого тижня, що волонтером був "руандієць, який кілька років тому знайшов притулок у Франції".За його словами, він знає волонтера, який працював вівтарним служкою, чотири-п’ять років. "Я довіряю йому, як і всім співробітникам", - сказав він.

 

Нагадаємо, 18 липня стало відомо, що один із найдавніших соборів Франції підпалили