У Києві встановили підвищений «жовтий» рівень терористичних загроз

21:10, 24.07.2020
У Києві встановили підвищений «жовтий» рівень терористичних загроз

Керівництву АТЦ рекомендовано встановити підвищений "жовтий" рівень терористичних загроз у столичному регіоні. (Фото СБУ)

Служба безпеки України посилила безпекові заходи у Києві та області після теракту в Луцьку, який відбувся на цьому тижні.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це заявив начальник київського міського та обласного управління СБУ полковник Олег Головаш у п’ятницю.

 

Зокрема, СБУ вживає всі необхідні заходи для збереження спокою та порядку як у Києві, так і в інших регіонах країни.

 

«Звісно, ми звертаємо особливу увагу на безпекову ситуацію в столичному регіоні незалежно від заяв будь-яких політичних сил чи представників місцевої влади. Адже саме в Києві розташовано багато стратегічних об’єктів. Тож посилений контроль над безпековою ситуацією в столиці є звичним явищем для силових органів. Відбувається конструктивна співпраця», - цитує пана Головаша пресцентр СБУ.

За його словами, після подій у Луцьку Координаційна група Антитерористичного центру при Головному управлінні СБУ в Києві та області рекомендувала керівництву АТЦ встановити підвищений "жовтий" рівень терористичних загроз у регіоні.

 

Олег Головаш також повідомив, що вирішено запровадити посилений графік чергувань особового складу правоохоронних органів столичного регіону. Основні зусилля зосереджено на запобіганні терористичній діяльності в місцях масового перебування людей, а також на посиленні безпеки об’єктів можливих терористичних посягань.

 

Як повідомляла «УМ», 21 липня у центрі Луцька озброєний терорист Максим Кривош захопив рейсовий автобус з 13 пасажирами.

 

Приблизно о 21:40, після того як силовики відмовилися від штурму, він відпустив людей і здався правоохоронцям.