На Луганщині другу добу гасять лісову пожежу, спричинену обстрілом

10:58, 23.07.2020
На Луганщині другу добу гасять лісову пожежу, спричинену обстрілом

До гасіння залучено 252 особи

Рятувальники ліквідовують пожежу на території лісництва у Новоайдарському районі Луганської області, що виникла внаслідок обстрілу.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє ДСНС.

 

“Станом на 07:00 23 липня спостерігається тління окремих осередків сухої трави, чагарників та деревини в межах контрольованого периметра. Загрози населеним пунктам немає", - йдеться у повідомленні.

 

 

До гасіння залучено 252 особи та 51 од. техніки, з них від ДСНС 170 осіб та 41 од. техніки (у тому числі один піротехнічний розрахунок).

 

 

22 липня до ДСНС надійшла інформація, що внаслідок обстрілу поблизу с. Лопаскине Новоайдарського району на території Трьохізбенського лісництва виникла пожежа сухої трави, чагарників та деревини.


Як повідомляла УМ,  масштабна пожежа в Новоайдарському районі виникла 6 липня. Вогонь охопив територію трьох лісництв та перекинувся на прилеглі села.
 

Внаслідок події п"ятеро людей загинули. Ще понад сімдесятьом знадобилася медична допомога.
 

Полум"я знищило близько п"яти тисяч гектарів лісових масивів та понад сотню житлових та дачних будинків. Подію класифікували як надзвичайну ситуацію регіонального рівня. Причини займання встановлюють правоохоронці.