Заступник глави Нацполіції Євген Коваль забрав трьох заручників у Луцьку

20:57, 21.07.2020
Заступник глави Нацполіції Євген Коваль забрав трьох заручників у Луцьку

Заручники в автобусі у Луцьку 10 годин були без води.

Перший заступник глави Нацполіції Євген Коваль особисто проводив переговори із терористом Максимом Кривошем, який захопив 10 заручників у рейсовому автобусі в Луцьку.

 

Пан Коваль спочатку власноруч передав заручникам в автобусі воду, а згодом забрав із собою трьох заручників, яких погодився відпустити озброєний терорист.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це поінформувало керівництво МВС у вівторок ввечері.

 

Зокрема міністр Аваков лаконічно написав у соцмережах: «Коваль забрав трьох заручників».

 

Тоді як заступник міністра МВС Антон Геращенко повідомив у Facebook, що пан Коваль забрав з автобусу літню жінку, підлітка і молоду вагітну жінку. Користувачі соцмереж відзначають мужність Євгена Коваля у коментарях під постами Авакова і Геращенка. 

 

                                               Євген Коваль. 

 

Невідомо, як почувається поранений чоловік, який лишається в автобусі.

 

В Офісі президента додають, що перед тим із терористом Кривошем розмовляв телефоном президент Зеленський.

 

«Завдяки розмові президента Володимира Зеленського з чоловіком, який називає себе Максимом "Плохім", який утримує автобус з людьми у Луцьку, троє людей покинули транспортний засіб і зараз перебувають на свободі. Президент і надалі тримає ситуацію на контролі», — сказала речниця президента Юлія Мендель журналістам.

 

З відкритих джерел відомо, що Зеленський записав відео, в якому закликав усіх дивитися фільм "Землянє", як того вимагав терорист.

 

Перед тим терорист стріляв з автомата по безпілотнику, який використовують співробітники СБУ, а потім викинув з автобуса в бік правоохоронців вибуховий пакет, який вибухнув.

 

Як повідомляла «УМ», вранці 21 липня у центрі Луцька чоловік забарикадувався з заручниками в рейсовому автобусі «Берестечко – Краснилівка».

 

Справжнє ім’я терориста – Максим Кривош.