Операція «Заручник» у Луцьку: перемовини з терористом ведуть професіонали

17:10, 21.07.2020
Операція «Заручник» у Луцьку: перемовини з терористом ведуть професіонали

В Луцьку працюють професіонали МВС і СБУ.

Президент Володимир Зеленський запевняє, що питанням звільнення заручників, які перебувають у захопленому автобусі в Луцьку, опікуються справжні професіонали.

 

Вони ж ведуть перемовини з чоловіком (Максим Кривош – Ред.), який утримує силою близько 10 заручників.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це повідомив президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ у Києві у вівторок.

 

«Працюють професіонали. Робимо все, щоб звільнити наших заручників. Зараз ведуться переговори з людиною, яка захопила заручників, тому не можу говорити про деталі», - сказав Зеленський.

 

на запитання журналістів, глава держави зазначив, що знає про всі деталі розвитку ситуації із захопленням автобуса в обласному центрі Волині.

 

Він також повідомив, що в Луцьку працюють співробітники МВС, СБУ, залучені представники Офісу президента.

 

Тоді як МВС повідомляє, що на місці події присутні міністр Арсен Аваков та перший заступник голови СБУ – керівник Антитерористичного центру при СБУ Руслан Баранецький задля координації дій усіх залучених структурних підрозділів правоохоронних органів.

 

«У нас є контакт з особою, яка захопила заручників. Ми з ним розмовляємо, перемовини йдуть. З заручниками все гаразд. Ми сподіваємося, що зможемо вирішити питання найближчим часом», - сказав Арсен Аваков.

 

Поліцейські допомагають співробітникам Служби безпеки України під час проведення ними спецоперації зі звільнення заручників, забезпечуючи правопорядок на місці надзвичайної події.

 

Окрім того, вибухотехніки ГУНП у Волинській області знешкодили одну гранату, яку викинув зловмисник. Його особу встановлено, це – 44-річний мешканець Рівненської області.

 

Територія середмістя Луцька залишається перекритою задля забезпечення безпеки громадян.

 

Правоохоронці звертаються до містян із проханням не наближатися до місця події та не нагнітати обстановку в соцмережах.

 

Як повідомляла «УМ», вранці 21 липня у центрі Луцька чоловік забарикадувався з заручниками в рейсовому автобусі «Берестечко – Краснилівка».

 

Справжнє ім’я терориста – Максим Кривош.