Вадим Пристайко призначений послом у Великій Британії

09:01, 21.07.2020
Вадим Пристайко призначений послом у Великій Британії

Вадим Пристайко — український дипломат.

Колишній віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко призначний Надзвичайним і Повноважним Послом України у Великій Британії.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський призначив

 

"Призначити Вадима Пристайка Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії", - йдеться в указі №287.

 

Одночасно іншим указом Зеленський звільнив посла в Британії Наталію Галібаренко, яка була призначена на цю посаду у серпні 2015 року.

 

Також президент призначив посла України у США Володимира Єльченка послом ще й у Антиґуа і Барбуду.

 

Нагадаємо, що Верховна Рада на засіданні у четвер 4 червня звільнила з посади віцепрем’єр-міністра з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Вадима Пристайка.

 

Перед тим фракція "Слуги народу" підтримала призначення Ольги Стефанішиної віцепрем'єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

 

Вадим Пристайко — український дипломат. В уряді Олексія Гончарука працював міністром закордонних справ (29 серпня 2019 — 4 березня 2020). Після цього вже в новому уряді Дениса Шмигаля був віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України (з 4 березня 2020 по 4 червня 2020). Відповідав за комунікацію з міжнародними партнерами у питаннях допомоги для боротьби з коронавірусом. Глава Місії України при НАТО (2017 — 2019 роки).