Путін згадав розмову із Азаровим про Крим

15:57, 20.07.2020
Путін згадав розмову із Азаровим про Крим

Путін спілкується з робітниками суднобудівного заводу "Залив" у Керчі. (Фото Кремля)

Президент Росії Володимир Путін стверджує, що за часів президентства Януковича центральна влада України забирала гроші з бюджету Криму заради дотування інших регіонів.

 

Мовляв, про це йому нібито особисто розповідав тодішній прем’єр-міністр Микола Азаров.

 

Як передає «Україна молода», про це Путін заявив під час незаконної поїздки до анексованого Криму, спілкуючись з робітниками суднобудівного заводу "Залив" у понеділок.

 

Зокрема, Путін розповів про свою розмову із "останнім прем'єром, з яким були нормальні відносини". Імовірно, йдеться про Миколу Азарова, який очолював український уряд до лютого 2014 року.

 

Азаров начебто сказав Путіну, що у Криму забирають гроші через складну фінансову ситуацію.

 

"Я ж розмовляв, коли у нас нормальні відносини були, з колегами, в тому числі з уряду України, з останнім прем'єром (до Майдану - ред.) розмовляв, коли він ще був прем'єром. Я кажу: "Що ви робите , що ви з Криму гроші забираєте?". Він каже: "У нас вибору немає, Крим щось генерує, ми змушені забирати звідти більше ніж давати для того, щоб підтримати інші регіони України", - не кліпнувши оком заявив Путін.

 

Зазначимо, що президент Росії Володимир Путін 20 липня в окупованій Керчі брав участь у закладенні нових російських бойових кораблів.

 

Росія незаконно окупувала частину України - Кримський півострів - в 2014 році, але не визнає незаконність своїх дій, заявляючи про "відновлення історичної справедливості".

 

Україна та світова спільнота продовжують тиснути на Росію санкціями, вимагаючи повернути українську територію. Кремль же заявляє, що питання Криму "закрито".