Адвокату Чубарова відмовлено у допуску до процесу

14:55, 17.07.2020
Адвокату Чубарова відмовлено у допуску до процесу

Полозов буде оскаржувати це рішення

 Підконтрольний окупантам Верховний суд Криму провів попереднє судове засідання у справі Чубарова. Так званий суд відмовив адвокату Миколі Полозову у праві захищати главу Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова в процесі за звинуваченням в "організації масових заворушень" у Сімферополі 26 лютого 2014 року.

 

Як інформує УМ, про це сам Полозов написав у Facebook

 

"Рішення про відмову в допуску мене в якості захисника у справу винесено явно незаконно, кажучи простою мовою "по бєспрєдєлу". Особливий цинізм суду полягає в тому, що недопуск адвоката в якості захисника у справу, з яким у обвинуваченого укладено угоду, є грубим порушенням конституційного права на захист і теоретично може спричинити скасування винесеного вироку у справі", - вважає адвокат.

 

Слухання проходило в закритому режимі під головуванням судді Віктора Васильєва.

 

На початку судового засідання Полозов заявив клопотання про вступ у справу в якості захисника Чубарова за угодою, з наданням необхідних повноважень - ордера і посвідчення адвоката.

 

Суд відмовив у його задоволенні, мотивувавши тим, що раніше у цій справі Полозов захищав Ахтема Чийгоза.

 

Полозов називає це рішення незаконним і зазначає, що протиріч в позиціях Чийгоза і Чубарова в справі немає і поки бути не може.

 

Полозов буде оскаржувати це рішення. Захист здійснюватиме адвокат за призначенням, наданий владою.

 

Перше слухання по суті відбудеться 23 липня.

 

"На завершення хочу зазначити, що ніхто краще не формує позицію для подальшої роботи в міжнародних інстанціях, як самі російські суди. Чим більше вони допускають порушень, тим очевидніше видно ущербність звинувачення і політичну вмотивованість у подібних справах - тим простіше це все фіксувати , тим сильнішою є позиція захисту",- сказав адвокат

 

23 березня стало відомо, що в Криму російський Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти Чубарова за статтею російського Кримінального кодексу - "Організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством". Йдеться про події 26 лютого 2014 року.