Кирило Шевченко обраний кандидатом на посаду голови Нацбанку

08:18, 16.07.2020
Кирило Шевченко обраний кандидатом на посаду голови Нацбанку

Голова правління державного Укргазбанку Кирило Шевченко може очолити НБУ.

Кандидатура голови правління Укргазбанку Кирила Шевченка внесена президентом Володимиром Зеленським на посаду голови Нацбанку України на розгляд Верховної Ради у середу ввечері.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідний проєкт постанови №3857 оприлюднений на сайті парламенту.

 

Ініціатором проєкту вказаний президент Зеленський.

 

Вже у четвер, 16 липня в 9:00 ранку має відбутися засідання профільного Комітету, на якому розглянуть питання голови НБУ.

 

Як раніше повідомляла «УМ», 14 липня президент Володимир Зеленський в телефонній розмові обіцяв директору-розпоряднику Міжнародного валютного фонду Крісталіні Георгієвій, що до кінця тижня запропонує Раді кандидатуру "незалежного технократа" на посаду глави Нацбанку.

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Кирило Шевченко народився 1972 року у російському місті Тула. У 1994 році отримав диплом Харківського державного економічного університету.

 

З 1994 по 2006 Шевченко працював на різних посадах у банках «Український кредитний банк», «Аваль» та «Фінанси та Кредит».

 

З грудня 2006 по травень 2009 року був головою правління Державної іпотечної установи.

 

Крім того, у 2009 році Шевченко майже пів року був радником тодішньої прем’єр-міністерки Юлії Тимошенко.

 

З вересня 2009-го до квітня 2010 року працював першим заступником голови правління Укргазбанку.

 

Протягом 2011-2012 років Шевченко був головою правління приватних акціонерних товариств «Українська Стратегічна Група» та «СКПД». З травня 2012 року по серпень 2014 року Шевченко працював радником секретаріату голови Ощадбанку.

 

У 2014 році він став спочатку першим заступником голови правління Укргазбанку, а потім в.о. голови. 28 травня 2015 року Шевченка, за результатами конкурсу, обрали головою правління державного Укргазбанку.

 

Нагадаємо, 1 липня Яків Смолій подав у відставку з посади голови Національного банку України, пояснивши цей крок політичним тиском. Верховна Рада звільнила його з посади.