Трамп вітає друга Дуду з «історичним переобранням»

09:21, 14.07.2020
Трамп вітає друга Дуду з «історичним переобранням»

Свого часу це фото Дуди і Трампа наробило галасу в Польщі.

Президент США Дональд Трамп вітає з переобранням на посаду президента Польщі Анджея Дуду і сподівається на продовження співпраці між двома країнами.

 

Як інформує «Україна молода», про це пан Трамп написав у Twitter  в ніч на вівторок.

 

«Вітаю мого друга, президента Польщі Анджея Дуду з його історичним переобранням. Сподіваюсь на продовження нашої важливої спільної роботи з багатьох питань, включаючи оборону, торгівлю, енергетику і телекомунікаційну безпеку», - написав господар Білого дому.

 

Що передувало: За даними Державної виборчої комісії Польщі, чинний президент Польщі Анджей Дуда виграв другий тур президентських виборів і залишиться на посаді на другий термін.

 

Як повідомляла «УМ», чинний президент Польщі Анджей Дуда гучно відсвяткував свою перемогу вже через одну хвилину після закінчення виборів, коли польські ЗМІ о 21-й годині оголосили результати екзит-полів, за якими він набрав 50,4% голосів, а його суперник Тшасковський — 49,6%. Тобто при різниці результатів лише в 0,8% за похибки екзит-полів у 2%.

 

Польські ЗМІ подали виборчу мапу за результатами голосування. На мапі Польща нагадує яблуко, яке розрізали. Усі західні промислові воєводства проголосували за Тшасковського. А всі східні воєводства проголосували за націоналістичну партію «Право і справедливість». Картина не потребує коментарів.