Гусєв просить Радбез посилити Херсонщину військовими через можливий напад Росії

15:58, 13.07.2020
Гусєв просить Радбез посилити Херсонщину військовими через можливий напад Росії

У Херсонській області планують збільшити кількість військових в регіоні.

У Херсонській області планують збільшити кількість військових в регіоні. З комунальної власності регіону передають майно для Міноборони - для розміщення додаткових підрозділів Збройних сил.

 

Як інформує УМ, про це глава області Юрій Гусєв заявив в інтерв'ю Lb.ua.

 

"Всього з перших днів своєї роботи на посаді голови ОДА я приділяю особливу увагу посиленню сил і засобів ЗСУ на території Херсонської області. Наприклад, багато років не вирішувалося питання розташування в одному з колишніх санаторіїв міста Скадовська підрозділів Військово-морських сил ЗСУ. Ми також працюємо над тим, щоб збільшилася фізична кількість військовослужбовців ЗСУ на території нашої області. ... Сьогодні ми, в тому числі з комунальної власності Херсонської області, передаємо майно для Міноборони - для розміщення додаткових підрозділів Збройних сил", - розповів глава ОДА.

 

Він також звернувся до РНБО з пропозицією посилити заходи захисту на півдні України: "Я звернувся до апарату Ради нацбезпеки і оборони з пропозицією провести окреме закрите засідання РНБО, присвячене комплексу заходів на півдні України з посилення спроможностей Збройних сил і можливим викликам, які несуть із собою, в тому числі, ті кліматичні зміни, які сьогодні ставлять під загрозу виживання півночі Криму через відсутність дніпровської води".

 

За його словами, восени заплановані спільні з естонцями вчення в рамках посилення територіальної оборони.

 

"Наші навчання триватимуть близько місяця. І ми зараз спільно з оперативним командуванням Південь і Генштабом ЗСУ визначаємося з конкретних дат з урахуванням тих навчань, які планує провести країна-агресор. Ми залучатимемо і резерв, й інші потрібні для ефективної тероборони Херсонської області сили та засоби за моделлю Союзу оборони Естонії Кайтселійту", - зазначив Гусєв.

 

Додамо, що нещодавно представники Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки на чолі з Головою Комітету Олександром Завітневичем з робочим візитом прибули на Херсонщину та відвідали контрольні пункти в’їзду-виїзду «Каланчак», «Чаплинка» та «Чонгар» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

 

У супроводі Голови Херсонської облдержадмінстрації Юрія Гусєва, начальника Херсонського прикордонного загону Юрія Чернова народні депутати ознайомились з порядком здійснення пропускних операцій через адмінмежу, інфраструктурою КПВВ та умовами несення служби військовослужбовцями.

 

Також, представники Комітету відвідали і підрозділи ЗСУ, розташовані неподалік від адмінмежі та побували на дамбі Північно-Кримського каналу, яка перекриває подачу води до анексованого півострову.

 

Як повідомляла УМ, ураїнська розвідка та західні військові експерти спрогнозували нову атаку на Україну з Криму вже у вересні цього року під час навчань "Кавказ – 2020".

 

5 липня командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа сказав, що Україна готується до можливого наступу Росії з території Криму на Херсонську область.