На пляжах Києва виявлено кишкову паличку

13:31, 10.07.2020
На пляжах Києва виявлено кишкову паличку

Протягом 3-х днів комунальники проведуть додаткові аналізи води

На всіх пляжах Києва не рекомендовано купатися: проводять додаткові дослідження води через виявлену кишкову паличку.

 

Як інформує УМ, про це передає КМДА.

 

Столичне управління Держпродспоживслужби повідомило про результати санітарно-мікробіологічних і санітарно-хімічних досліджень проб води в місцях масового відпочинку мешканців на водних об’єктах столиці, де виявлено відхилення від вимог. Зокрема, перевищено індекс лактопозитивної кишкової палички.

 

Зокрема, не рекомендували купатися на 11 пляжах, після того, як на початку липня не відповідали нормам купання 14 пляжів.

 

Йдеться, зокрема, про пляжі Дитячий, Венеція, Молодіжний, Золотий, Передмісна-Слобідка, Центральний, Галерна, Вербне, Пуща-Водиця, Чорторий, Райдуга, Веселка, Тельбин.

 

Питні фонтанчики на пляжах "Галерна" і "Троєщина" відсутні.

 

У комунальному підприємстві "Плесо" зазначили, цю ситуацію спричинили сильні дощі, які були останніми днями. Під час таких опадів у водоймах всього світу спостерігаються подібні показники води. На повернення показників до нормативних потрібно 3-4 дні. Тоді обмеження буде знято.

 

Директор з розвитку зон рекреації КП "Плесо" Костянтин Пігуля зазначив, що це не є забрудненням. Таким можна вважати лише потрапляння до води патогенних речовин (нафти, хімікатів тощо).

 

Протягом 3-х днів комунальники проведуть додаткові аналізи води. Такоже замовлено повторне хлорування водогінної системи пляжів.

 

 

"Нагадаємо, що жовтий прапор означає "не рекомендуємо купатися", зелений – "купання дозволено", червоний – "купатись заборонено!", - йдеться в повідомленні.