Деркач опублікував мирну розмову начебто Путіна і Порошенка: «ми з вами люди трудящі»

14:27, 09.07.2020
Деркач опублікував мирну розмову начебто Путіна і Порошенка: «ми з вами люди трудящі»

Народний депутат Андрій Деркач оприлюднив запис розмови людей із голосами схожими на голоси п’ятого президента України Петра Порошенка і президента Російської Федерації Володимира Путіна.

 

Про це він написав у FB.

 

За словами Деркача, розмова відбулася 30 квітня 2015 року. Через два місяці після трагедії в Дебальцеве.

 

Деркач стверджує, що отримав записи від журналістів-розслідувачів і наявну інформацію передасть у правоохоронні органи. Також він зазначив, що опублікував лише частину розмов.

 

Розмова людей із голосами схожими на голоси Путіна і Порошенка:

 

Порошенко: Я думаю, що це в інтересах обох сторін. Тим паче, я буду з вами відвертим, у наших західних партнерів проект миротворців великого ентузіазму не викликає. Вони вважають, що це російська пастка для мене.

 

Путін: Так ви мені говорили. Ну, нехай Лавров із Клімкіним це обговорюють.

 

Порошенко: Дасте йому, якщо можна, відповідні вказівки

 

Путін: Він знає, я уже дав.

 

Порошенко: Він тоді, коли приїхав в Берлін (сміється) - це було максимально неконструктивно. Тому вони до миротворців навіть не дійшли, відверто кажучи. Тому...

 

Путін: Ну, так. Ну, я йому сьогодні сказав про це. Він знає.

 

Порошенко: Ну, чудово тоді. І остання позиція. Я, дійсно, готовий подивитися і подумати щодо якихось економічних перспектив, тому що там ситуація правда дуже хрінова.

 

Путін: Я не зрозумів, по яким таким?

 

Порошенко: По економічним, тому що там ситуація, правда, дуже важка і вона переходить у неповоротні речі. Тому, я думаю, що і економіку також можна буде проглянути і робочій групі, і під час зустрічі з Івановим. І остання позиція, зазвичай, це просто рекомендація. Для того, щоб ефективно готувалися повноцінні Мінські тристоронні контактні групи наші колеги, мається на увазі, Хайді, Кучма з Демченко і представник Росії збиралися і планували порядок денний, планували проекти рішень, пропозицій і тд.

Я вважаю, що було б доцільно, якщо буде, як кажуть по-українськи "Якщо буде ваша ласка", якщо буде бажання, може приїде цей представник до Києва тристоронньої контактної групи. Вони б у Хайді зустрілися там в місії ОБСЄ. І поки вони...

 

Путін: Наш представник?

 

Порошенко: Так, так.

 

Путін: Напевно, чому б і ні? Я скажу зараз про це Лаврову. Я не розумію, чому він відмовляється.

 

Порошенко: Ні-ні. Ну, наші ж його знають, поки просто не встановлено ніяких діалогів. Тому нехай приїдуть, познайомляться і опрацюють сценарій Мінська, бо я вважаю, що ми з Мінська з пустими руками виходити не маємо. Бажано, щоб там уже були конкретні позиції, які приведуть до ефективного результату. Десь так. Ще раз, дякую вам. З наступающим, я не знаю, раніше називалося Міжнародним днем солідарності трудящих, тому не знаю, в Росії змінили цю назву чи ні. Ми поки стару залишили.

 

Путін: Та, хрін його знає (сміється).

 

Порошенко: (сміється) Ясно. Ми з вами люди трудящі, може і до солідарності дійдемо.