Пожежа у Новоайдарському районі Луганщини: у лікарні 17 дітей та 10 дорослих

09:10, 08.07.2020
Пожежа у Новоайдарському районі Луганщини: у лікарні 17 дітей та 10 дорослих

Внаслідок пожежі пошкоджено 59 домівок, знищено вогнем 23.

Внаслідок опіків, отриманих у лісових пожежах у Луганській області, у реанімації вночі померла ще одна людина чоловік - 58-річний чоловік.. Відтак, число загиблих, за офіційними даними, становить 4 особи.

 

Як інформує УМ, про це повідомив представник  уповноваженого з прав людини в Донецькій і Луганській областя Павло Лисянський.

 

"Чоловік 1962 року народження, який знаходився у важкому стані та перебував в реанімації з термічними опіками, сьогодні в 3.00 помер. Вночі, до місцевої лікарні нікого не доставляли. Загалом в місцевій лікарні перебуває 27 осіб, з них 17 дітей. Зі слів лікарів, їхній стан стабільний", - сказав він.

 

Речниця поліції Луганської області Тетяна Погукай повідомляє, що станом на ранок середи "підтверджено загибель 4 громадян", один із них – мешканець, який помер вранці у лікарні вранці, а місцезнаходження ще одного громадяна не встановлено.

 

За її даними, евакуйовано 27 мешканців, з них 22 дитини, з яких 2-і дитини з отруїєнням продуктами горіння.

 

Погукай повідомила, що внаслідок пожежі пошкоджено 59 домівок, знищено вогнем 23.

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що станом на 8 ранку 8 липня на території Новоайдарського району "спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове та с. Воронове".

 

Оскільки під вечір 7 липня через сильні пориви вітру змінних напрямків пожежа розповсюдилася на територію с. Смолянинове, з будинків і дачного кооперативу "Вовче озеро" евакуювали 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселили.

 

У с. Смолянинове вогонь знищив 23 житлових будинки, пошкодив 36 житлових будинків та знищив 80 дачних будинків кооперативу "Вовче озеро".

 

Станом на 7 годину 8 липня на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу селя Смолянинове, села Капітанове та села Воронове. Площа пожежі встановлюється.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження через лісові пожежі на території Новоайдарського району в Луганській області за ст. 270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки — ред.).

 

Як повідомляла УМ, на Луганщині на території Борівського та Охтирського лісництв сталася лісова пожежа на площі 60 га.