Шкарлет заперечує підтримку Партії регіонів в минулому

14:00, 04.07.2020
Шкарлет заперечує підтримку Партії регіонів в минулому

Шкарлет не став заперечувати, що був депутатом Чернігівської обласної ради від ПР

Призначений в.о. міністра освіти ректор Чернігівського національного технічного університету Сергій Шкарлет повідомив, що не давав розміщене у відкритому доступі інтерв'ю зі словами підтримки на адресу партії регіонів

 

Як інформує УМ, про це він заявив в опублікованій 4 липня 2020 року розмові з LB.ua.

 

"Для мене це дуже дивне інтерв’ю. Повірте, я цього інтерв’ю реально не читав. І точно такого не міг сказати. Там написано, ніби я сказав, що я підтримую Партію регіонів ще з 2004-го року. Але у 2004-у році я працював лише один рік на посаді ректора приватного університету. Мені треба було форматувати навчальний процес, шукати приміщення, шукати викладачів. В 2007-2009 році я дуже плідно співпрацював з Миколою Томенком по цілій низці проектів. Скажіть мені, яка стиковка може бути з Партією регіонів?", - сказав Шкарлет.

 

На уточнююче запитання журналістів "Тобто ви стверджуєте, що не говорили, ніби поділяєте погляди Партії регіонів?" посадовець відповів:"Я такої фрази не говорив".

 

Коли ж у нього перепитали: "Але ви дали це інтерв’ю?", Шкарлет зазначив: "Я не давав це інтерв’ю. Можливо, там є питання, які мені ставили, але цей абзац я взагалі не пам’ятаю".

 

При цьому він не став заперечувати, що був депутатом Чернігівської обласної ради від ПР. За його словами, він не міг відмовитися від такої пропозиції.

 

Інтерв'ю, сам факт якого заперечує наразі в.о. міністра освіти, досі є у відкритому доступі

 

Публікацію датовано 17 жовтня 2010 року. Там є наступні слова:

 

"Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, , коли довелося відчути на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди і принципи Партії регіонів. Впевнений, разом з Президентом ми вибудуємо міцну вертикаль влади, яка займатиметься ділом і досягне значних результатів. Ми збудуємо нову Чернігівщину!".

 

Як повідомляла УМ, Кабінет міністрів 25 червня призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником глави МОН і поклав на нього обов'язки в.о. міністра освіти і науки України. 

 

Раніше парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.