Туреччина видаватиме українцям короткострокові туристичні дозволи на проживання

12:22, 04.07.2020
Туреччина видаватиме українцям короткострокові туристичні дозволи на проживання

Вперше після тривалої перерви Туреччина приймає гостей з України

Туреччина включила Україну до переліку країн, громадяни яких мають право на отримання короткострокових туристичних дозволів на проживання.

 

Про це йшлося під час зустрічі глав МЗС України і Туреччини, повідомляє пресслужба МЗС.

 

Турецька сторона також поінформувала про готовність опрацювати питання спрощення візових вимог для громадян України, які проходять лікування у Туреччині.

 

Міністри домовилися активізувати роботу з укладення двосторонньої угоди про соціальне забезпечення.

 

Дмитро Кулеба та Мевлют Чавушоглу висловили сподівання, що вже невдовзі будуть завершені внутрішньодержавні процедури і запрацює угода про взаємне визнання водійських посвідчень.

 

Кулеба відзначив зусилля турецької сторони з гарантування безпеки іноземних туристів після початку туристичного сезону. Він наголосив на необхідності неухильно дотримуватися запроваджених у Туреччині високих вимог до готелів, які прийматимуть іноземних гостей, зокрема, відвідувачів з України.

 

Кулеба також допустив підписання угоди про ЗВТ з Туреччиною у 2020 році. 

 

Як повідомляла УМ, вперше після тривалої перерви Туреччина приймає гостей з України. Вночі 1 липня два літаки з українськими туристами приземлилися в турецькій Анталії. Однак правила теперішнього відпочинку суттєво відрізнятимуться від докарантинного.