За ексголову Кіровоградскої ОДА Андрія Балоня внесли кількамільйонну заставу

15:30, 03.07.2020
За ексголову Кіровоградскої ОДА Андрія Балоня внесли кількамільйонну заставу

Білоконь назвав себе політичною жертвою.

За колишнього голову Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Балоня внесли заставу. Її розмір становить 10 мільйонів 135 тисяч гривень.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

 

Обрали запобіжний захід ексочільнику Кіровоградської ОДА: він назвав себе політичною жертвою.

 

Окрім того, відомо, що за підлеглого Балоня, керівника патронатної служби Сергій Шевченка, також внесли заставу у розмірі 5 мільйонів 67 тисяч 500 гривень.

 

Після внесення застави їх мають випустити з СІЗО.

 

Далі підозрювані мають приходити до слідчого, прокурора та суду за кожною вимогою та носити електронний браслет.

 

Андрій Балонь родом зі Львівщини. Є юристом за освітою та кандидатом юридичних наук. З 2003 по 2004 рік Балонь працював спершу слідчим, а потім і заступником начальника у різних районних і міських відділах Головного управління МВС на Львівщині.

 

У 2012 – 2013 роках він був керівником слідчих управлінь МВС на Житомирщині та на Полтавщині. Очолив Кіровоградську ОДА 8 листопада 2019 року.

 

Як інформувала УМ, 25 червня НАБУ спільно з Управлінням боротьби з корупцією та СБУ затримало главу Кіровоградської ОДА Андрія Балоня. За версією слідства, він вимагав хабар у розмірі 1,8 мільйона гривень.

 

Він та його спільник запропонували керівникові Держпродспоживслужби в області Ігорю Бойчуку надати їм хабар в розмірі 1,8 мільйона гривень, аби не перешкоджали в роботі. Сам Балонь вважає себе невинним.


Вже 26 червня Балоня та Шевченка суд арештував з альтернативою застави.