Скороход увійшла до партії «За майбутнє»

14:00, 03.07.2020
Скороход увійшла до партії «За майбутнє»

Скороход вибрала цю депутатську групу тому, що у них найбільш лояльні умови, каже вона

Виключена з фракції "Слуга народу" нардеп Ганна Скороход стала членом депутатської групи "Партія "За майбутнє", яку пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським.

 

Як інфомує УМ, спікер ВР Дмитро Разумков зачитав відповідну заяву Схорохо на засіданні Верховної Ради, в якій Скороход повідомила про своє входження до складу депутатської групи "Партія "За майбутнє".

 

 "Щоб уникнути неправильних інсинуацій і трактувань, хочу відразу пояснити, чому і заради чого я роблю наступний крок! Сьогодні я подаю і, сподіваюся, її швидко задовольнять, заяву на вступ до депутатської групи "За майбутнє". Вибрала цю депутатську групу тому, що у них найбільш лояльні умови, і я в команді залишаюся сама собі господарем, тут всі мажоритарники. Ну і Антон Поляков умовив", - сказала Скороход.

 

Скороход пояснила, що робить це, бо "згідно з чинним регламентом ВРУ, позафракційний депутат практично повністю безправний": не може висловлювати свою позицію щодо законопроектів, виступати з трибуни, впливати на формування порядку денного тощо.

 

Депутатську групу "За майбутнє" сформували 23 мажоритарщики, обрані народними депутатами до Верховної Ради IX скликання.

 

Як повідомляла УМ, 20 травня в Україні створили партію "За майбутнє", яку очолив народний депутат Ігор Палиця, близький до олігарха Ігоря Коломойського. За його словами, депутати-мажоритарники, які входять до однойменної групи "За майбутнє" у Верховній Раді, представляють інтереси понад 4,5 млн виборців.

 

11 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана і призначив головою Офісу президента Андрія Єрмака.

 

15 листопада 2019 року фракція «Слуга народу» вирішила виключити зі своїх лав нардепа Анну Скороход. Того ж дня через порушення домовленості про спільне голосування щодо низки чутливих питань із фракції виключили Антона Полякова.

 

Перед цим Скороход заявила, що влада затримала її чоловіка Олексія Алякіна через її голосування проти законопроекту про відкриття ринку землі всупереч позиції фракції.

 

У той же час, глава фракції Давид Арахамія звинуватив Скороход в пропонуванні хабарів. Він стверджував, що Скороход в Раді лобіює інтереси «конкретних олігархічних груп».