У Новій Зеландії подав у відставку міністр МОЗ після порушення карантину

13:34, 02.07.2020
У Новій Зеландії подав у відставку міністр МОЗ після порушення карантину

У Новій Зеландії люди, на відміну від можновладців, серйозно поставилися до карантину.

Міністр охорони здоров’я Нової Зеландії Девід Кларк подав у відставку після того, як з’ясувалося, що в установах для проходження карантину недостатньо ретельно дотримувалися заходів безпеки.

 

До того ж, сам пан Кларк разом із сім’єю порушував карантин.

 

Як інформує «Україна молода» з посиланням на Reuters, заяву про відставку міністр подав у четвер.

 

«Мені стало цілком зрозуміло, що моє подальше перебування на цій посаді заважає уряду загалом реагувати на COVID-19 і глобальну пандемію», — заявив Кларк на брифінгу.

 

Окрім проблем із недостатньою захищеністю установ для карантину, Кларка також критикували за те, що під час коронавірусного карантину він із сім’єю влаштовував пляжні прогулянки та велопоїздки в гори.

 

Це вже друга відставка в уряді прем’єр-міністерки Джасінди Ардерн за останні півтора року. У вересні 2020 року в країні мають відбутися загальні вибори.

 

Наразі в Новій Зеландії виявили лише 18 інфікованих коронавірусом — всі вони є новозеландцями, що поверталися з-за кордону додому після зняття обмежень.

 

Як повідомляла «УМ», президент України Зеленський разом із високопосадовцями публічно порушив карантин під час відвідування кав’ярні у Хмельницькому. Втім, суд зміг оштрафувати лише оточення глави держави.