Путін проголосував за «обнулення» свого президентства

15:32, 01.07.2020
Путін проголосував за «обнулення» свого президентства

Путін записав звернення про своє обнулення і став "Вован-де-Мортом": чому соцмережі глузують.

1 липня в Росії проходить основне голосування щодо поправок до Конституції. На виборчих дільницях працюють комплекси обробки бюлетенів. До цього використовували тільки скриньки, вміст яких щовечора переміщали в сейф-пакети для підрахунку. Його проведуть після остаточного закриття дільниць 1 липня.

 

Президент Росії Володимир Путін з’явився на виборчій дільниці у Москві, щоб проголосувати за свої ж поправки до Конституції РФ, що дозволять йому "обнулити" президентські терміни і правити країною наступні роки.

 

Путін записав звернення про своє обнулення і став "Вован-де-Мортом": чому соцмережі глузують.

Згідно з телетрансляцією з виборчої дільниці в будівлі президії Російської академії наук, Путін прибув на дільницю, пройшов реєстрацію і отримав бюлетень. Однак президент Росії був на дільниці без маски і рукавичок. Відсутність засобів індивідуального захисту є порушенням, за яке в Москві штрафують.

 

Як повідомляла УМ, президент Росії Володимир Путін підписав закон РФ про поправки до Конституції.

 

Поправки передбачають "обнулення" президентських термінів, що дозволить Путіну ще двічі обиратися на пост глави держави. Внесення змін до Конституції Путін ініціював у січні 2020 року. Тоді ж він заявив, що поправки мають бути схвалені всенародним голосуванням, хоча закон цього не вимагав.

 

Так, необхідно, щоб поправки схвалили більше половини учасників всенародного голосування. Явка значення не має – на відміну від референдуму, де потрібно, щоб на дільниці прийшли більше половини виборців.