Відпочинок в час пандемії: Туреччина приймає перших туристів з України

09:40, 01.07.2020
Відпочинок в час пандемії: Туреччина приймає перших туристів з України

Відпочинок в Туреччині подорожчав на 15-20%.

Вперше після тривалої перерви Туреччина приймає гостей з України. Вночі 1 липня два літаки з українськими туристами приземлилися в турецькій Анталії. Однак правила теперішнього відпочинку суттєво відрізнятимуться від докарантинного.

 

Як  інформує УМ, загалом з України до Анталії вирушив 321 турист, повідомив консул України в Анталії В’ячеслав Хоменко в коментарі "Укрінформу". Він зустрічав перших туристів в аеропорту.

 

"321 пасажир прилетів двома рейсами авіакомпанії SkyUp, туроператор JoinUp із Запоріжжя та Харкова. Усі заходи безпеки в аеропорту дотримані, жодної людини з ознаками захворювання не було", - розповів дипломат.

 

Протягом 1 липня відбудуться декілька рейсів: з Києва о 08.30, 08.35, 08.45, 15.20, а також один з Одеси – о 14.35.


Раніше генеральний консул України в Анталії В'ячеслав Хоменко розповів, що у зв'язку з відкриттям чартерних рейсів до Анталії, з 1 липня очікується великий наплив українських туристів з різних міст України.

 

Обов'язковими будуть: регулярна дезінфекція, контроль здоров’я персоналу, дотримання відповідної дистанції, для дітей працюватиме анімація, але з дотриманням протиепідемічних вимог.

 

Зазначається, що у басейнах збільшать вміст хлору, а під час трансферів туристам обов'язково треба буде перебувати в масці.

 

В приміщеннях туристи також повинні перебувати в масках і дотримуватися дистанції. Страви на шведському столі будуть відгороджені захисними екранами та подаватимуться лише офіціантами.

 

При цьому зазначено, що вартість туру цього року більша, ніж зазвичай. В турфірмах повідомляють, що відпочинок в Туреччині подорожчав на 15-20%.

 

Вже з 1 липня українці мають досить широкий вибір, куди полетіти відпочивати. Деякі країни почали запускати до себе українських туристів ще від середини червня.

 

Так, наразі можна полетіти до: Албанії, Чорногорії, Єгипту, Тунісу.