День Конституції у Харкові: містяни влаштували святковий автопробіг

14:39, 28.06.2020
День Конституції у Харкові: містяни влаштували святковий автопробіг

У Харкові до Дня Конституції України відбувся патріотичний автопробіг з-понад 60 машин

Націонал-патріотичні спільноти "Фрайкор", "Правий сектор", а також представники різних політпартій і ветеранських організацій провели у неділю, 28 червня 2020 року, автомобільний пробіг Харковом.
 
 
Як повідомляє "УМ" автопробіг було присвячено сьогоднішньому святкуванню Дня Конституції. О 10:00 на площі Конституції в центрі Харкова учасники автопробігу поклали квіти до пам'ятника Незалежності України, а потім перемістилися на площу Свободи в центрі міста, звідки і стартував святковий автопробіг. Всі автомобілі були з національними прапорами. 
 
 
Колона автомашин проїхала по вулиці Клочківській до Олексіївського житлового масиву, а потім по окружній дорозі - до селища П'ятихатки і по вулиці Сумській повернулася на площу Свободи, де автопробіг завершився.
 
Окрім цього містяни  влаштували біля монументу Незалежності.  Із собою взяли плакати, де надруковані статті української Конституції. Тож, містяни могли сфотографуватись на тлі найважливішої, на їхню думку, статті чи зробити селфі. Крім того, харків'янам пропонували пройти жартівливий тест на знання основного  закону. У разі успіху, людям дарували сувеніри з національної символікою.  
 
 
Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають День Конституції України. 
 
 

Як повідомляла "УМ", президент Зеленський винагородив представників шоу-бізнесу, а також науковців, військових, діячів культури тощо з нагоди Дня Конституції, який відзначається у неділю, 28 червня. Серед нагороджених - популярні співаки, ведучі та гуморист з Одеси.

 

Зокрема, співак та музичний продюсер Олексій Потапенко «Потап» отримав звання заслуженого артиста України. Таким самим званням відзначено і співака Арсена Мірзояна, зятя Ніни Матвієнко.

 

Відомий комедійний актор з Одеси Олег Філімонов став народним артистом. Співачки Ірина Білик та Тіна Кароль отримали ордени княгині Ольги ІІІ ступеня.