Зеленський збирається на стихійне Прикарпаття

16:26, 25.06.2020
Зеленський збирається на стихійне Прикарпаття

Спочатку Зеленський відвідає Надвірнянщину

Президент України Володимир Зеленський має відвідати постраждале від повеню Прикарпаття ввечері 25 червня.

 

Про візит президента вражених стихією місць повідомляє "Галка", посилаючися на джерела в Івано-Франківській облдержадміністрації.

 

Спочатку Зеленський відвідає Надвірнянщину – зокрема, селище Ланчин. Вчора туди приїхали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та прем'єр-міністр Денис Шмигаль, щоб оцінити наслідки негоди.


 

Згодом глава держави навідається у місто Галич. 

 

У Західній Україні вже кілька днів вирує негода. Внаслідок лиха троє людей загинули.

 

Повінь завдала мільйонних збитків.

 

Станом на ранок 25 червня вода затопила майже 10 тисяч будинків, зруйнувала дамби, мости і 500 кілометрів доріг. Найскладніша ситуація в Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

 

Як зазначають експерти, на повінь вплинула аномальна кількість опадів: в деяких областях протягом трьох днів випала місячна норма. На їх думку, для вирішення ситуації допоможе комплексний підхід: і йдеться не лише про боротьбу з вирубкою лісів і неякісним будуванням лісових доріг, а й про випалювання і руйнування прирічкових ділянок, неякісний відбір гравію, знищення заплави річок тощо.


Як повідомляла УМ, уряд виділив 754 мільйони гривень з резервного фонду для допомоги населенню Західної України, яке постраждало внаслідок масштабних повеней.

 

Зеленський вважає, що для подолання наслідків повені на Прикарпатті і Буковині може знадобитись не один мільярд гривень.