Суд скасував підозру нападникові на Стерненка завдяки Портнову

14:58, 23.06.2020
Суд скасував підозру нападникові на Стерненка завдяки Портнову

Сергій Стерненко повідомив про новий перебіг справи.

У розслідуванні нападу на активіста Сергія Стерненка відбулися два судові засідання. Були вони щодо підозрюваних у третьому нападі на нього Івана Кузнецова та Олександра Ісайкула.

 

Як інформує УМ, інформацію про судові засідання опублікував сам Сергій Стерненко.

 

Суддя Печерського районного суду Віталій Підпалий скасував підозру Івану Кузнецову. Сталося це за сприяння поплічника Януковича Андрія Портнова. Він же і підтверджує це.

 

Варто нагадати, що сам Кузнецов внаслідок нападу загинув, стікши кров'ю.

 

"Це судове рішення руйнує версію слідства, що вбивця захищався від нападу і створює прямі підстави для зміни кваліфікації підозри фігуранту. Наша юридична команда буде домагатися перекваліфікації на умисне вбивство з особливою жорстокістю, що передбачає довічне позбавлення волі", – написав з цього приводу Портнов.

 

Суддя Шевченківського районного суду Віталій Циктіч не дав дозвіл на затримання спільника Кузнецова Олександра Ісайкула. Той, нагадаємо, втік з України, та переховується. Цілком ймовірно, що в Росії.

 

Додамо, що в Генпрокуратурі переконують, що Ісайкула оголосили в розшук. Однак ні в базі розшуку МВС, ні в базі СБУ Олександра Ісайкула немає.

 

"Думаю, наприкінці виявиться що я винен у тому, що вони на мене напали, бо я протистояв Труханову і той був змушений замовляти напади на мене", – підсумував суддівські рішення Стерненко.

 

Нагадаємо, протягом 2018 року на одеського активіста Сергія Стерненка тричі здійснили напади – 7 лютого, 1 травня та 24 травня.

 

Під час третього нападу Стерненко зумів відбитися від нападників та завдати одному з них ножового поранення. Ним виявився Іван Кузнецов, який від отриманих травм помер. Ще один нападник Олександр Ісайкул з місця події втік.

 

Одеська поліція довго розслідувала цю справу, згодом передавши її до СБУ. При цьому частина речових доказів була "загублена".
Коли генеральним прокурором у 202 році стала Ірина Венедіктова, вона заявила, що оголосить про підозру Стерненку. Хоча на той час справа перебувала в СБУ, а не ГПУ.

 

Згодом Стерненку таки намагалися оголосити підозру. Суд розглянув обрання йому запобіжного заходу у цій справі. Розгляд тривав три дні, і закінчився масовими сутичками активістів з поліцією під стінами суду. 

 

Суд обрав запобіжний захід для Сергія Стерненка – цілодобовий домашній арешт