Вибух на Позняках: рятувальники шукають ще двох киян

11:53, 22.06.2020
Вибух на Позняках: рятувальники шукають ще двох киян

Пошуково-рятувальні роботи проводяться безперервно на місці вибуху багатоповерхівки на Позняках. (Фото ДСНС)

Невідомою залишається доля двох мешканців після вибуху у багатоповерховому будинку на Позняках у Дарницькому районі Києва в неділю.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у понеділок.

 

Йдеться про двох чоловіків 1976 та 1967 року народження, які на думку Геращенка, вірогідно перебувають під завалами. При цьому, пошуково-рятувальні роботи проводяться безперервно і будуть здійснюватися до остаточного виявлення осіб.

 

Антон Геращенко нагадав, що станом на ранок 22 червня рятувальники дістали тіла трьох загиблих, двоє людей ще можуть перебувати під завалами.

 

Зруйновані конструкції планують повністю розібрати до вечора понеділка.

 

Заступник міністра МВС також додав, що секція на 40 квартир 10-поверхівки, де стався вибух, на думку експертів, відновленню не підлягає. Її доведеться демонтувати.

 

І відзначив, що зараз "несучий каркас тримається тільки за рахунок спеціальних тросів, що скріплюють плити, які розійшлися в різні сторони".

 

До речі, 21 червня для того, щоб не допустити подальшого обвалу будинку, рятувальникам довелося провести ці троси через квартири, які безпосередньо не постраждали під час вибуху. Такі дії викликали "необґрунтовано агресивну реакцію окремих мешканців, які втратили від горя контроль над собою".

 

За словами Геращенка, наразі на засідання державної комісії з питань надзвичайних ситуацій "позитивно вирішується питання" про виділення коштів на придбання житла для всіх мешканців, які втратили свої квартири в результаті надзвичайної ситуації. Йдеться про 40 квартир у секції, де стався вибух.

 

Як повідомляла «УМ», мер Києва Кличко пообіцяв, що усім мешканцям будинку, в якому стався вибух, буде надано тимчасове житло на базі одного зі столичних інтернатів.

 

Нагадаємо, що Національна поліція наразі проводить невідкладні обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували будинок, де стався вибух і загинуло щонайменше двоє киян, яких знайшли під завалами.