Вибух на Позняках: під завалами знайшли третього загиблого

08:01, 22.06.2020
Вибух на Позняках: під завалами знайшли третього загиблого

Рятувальники працюють цілодобово на місці НП на Позняках, в них є все необхідне обладнання для роботи в таких умовах.

Рятувальники знайшли під завалами тіло третьої людини, яка загинула після вибуху у багатоповерховому будинку на Позняках у Дарницькому районі Києва в неділю.

 

Як інформує «Україна молода», про це заявили у Державній службі з надзвичайних ситуацій в неділю пізно ввечері.

 

Пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий уточнив, що третім загиблим є чоловік.

 

Раніше рятувальники знайшли під завалами будинку тіла двох людей. Першою загиблою є літня жінка, ймовірно, власниця квартири, де стався вибух. Тіло другої жінки виявили на шостому поверсі.

 

До пошуку людей під завалами залучили кінологів.

 

 

Раніше було евакуйовано 23 киянина і ще 3 деблоковано.

 

Водночас, мер Києва Віталій Кличко повідомив журналістам ввечері, що доля трьох людей, які можуть бути під завалами будинку залишається невідомою. Кличко підтвердив, що під завалами в будинку рятувальники знайшли тіло третього загиблого. 

 

Станом на ранок 22 червня рятувальники повідомляють, що внаслідок вибуху в будинку загинуло троє осіб, 5 людей травмовано, 3 осіб вдалося врятувати. Подробиці порятунку наразі невідомі. 
 
 

За словами мера, розгорнуто польове наметове містечко для людей, які мешкають у будинку, де стався вибух. Крім того, організовано необхідне медичне забезпечення та забезпечення їжею.

 

"Ми надаємо допомогу всім, хто до нас звернулися. 45 людей тимчасово будуть жити в одному із столичних інтернатів. Також "Укрзалізниця" надала номери в готелях для постраждалих. Частина людей вирішили пожити у родичів та знайомих", - сказав міський голова столиці.

 

За його словами, рятувальники працюватимуть цілодобово, і в них є все необхідне обладнання для роботи в таких умовах. Аби не трапилося повторних обвалів, вже завершили монтаж укріплюючих балок на 1 та 2 поверхах будинку.

 

Також фахівці обстежують сусідні будинки. Оскільки потрібно точно знати, в якому вони стані, аби не наражати на небезпеку людей.

 

Кличко знову наголосив, що будинок, де стався вибух, за висновками фахівців, швидше за все, доведеться демонтувати.

 

Причина вибуху наразі не встановлена.

 

Кличко також поспілкувався з мешканцями будинку, де стався вибух, і запевнив їх, що поліція буде цілодобово охороняти периметр біля будинку, аби не було випадків мародерства. Також мер закликав людей не намагатися без дозволу рятувальників заходити в свої помешкання.

 

Як повідомляла «УМ», Кличко також пообіцяв, що усім мешканцям будинку, в якому стався вибух, буде надано тимчасове житло на базі одного зі столичних інтернатів.

 

Нагадаємо, що Національна поліція наразі проводить невідкладні обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували будинок, де стався вибух і загинуло щонайменше двоє киян, яких знайшли під завалами.