Вибух на Позняках: під завалами знайшли двох загиблих

12:56, 21.06.2020
Вибух на Позняках: під завалами знайшли двох загиблих

За фактом вибуху у житловому будинку по вул. Петра Григоренка у Києві відкрито кримінальне провадження.

Поліція і рятувальники підтвердили факт загибелі двох киян внаслідок вибуху у багатоповерхівці в Дарницькому районі Києва в неділю вранці. Наразі під завалами знайшли тіло другої жертви: відомо, що це жінка, втім, рятувальники ще не змогли її дістати через бетонну плиту.

 

Як інформує «Україна молода», про це заявив журналістам очільник Нацполіції України Ігор Клименко на місці НП.

 

«Відбувся вибух, десь приблизно на шостому поверсі, на місце зразу прибула поліція сили ДСНС. На даний момент встановлюємо причини вибуху, і на жаль, дві людини загинуло. По всіх інших з'ясовуємо», - сказав Клименко.

 

За його словами, лише після того, як вибухотехніки і представники ДСНС зроблять відповідний висновок, можна буде приступити до розбору завалів.

 

«Готуємося, скоріше за все, до відселення всього будинку, який ми будемо відселяти, я думаю, через годину-дві. Міська влада вже знає куди, це будуть пансіонати, визначені місця, куди людей повезуть», - сказав Клименко.

 

На місці події також перебувають міністр МВС Арсен Аваков, глава ДСНС Микола Чечоткін, міський голова Києва Віталій Кличко, керівники київської поліції.

 

На місці події працюють всі екстрені служби. У результаті обвалу перекриттів між поверхами спочатку було виявлено одного загиблого, а трьох киян вдалося  деблокувати.

 

Загалом із будинку евакуйовано 21 людину.

 

«Пошуки ще трьох мешканців будинку тривають. Причина вибуху з’ясовується. Вирішується питання щодо правової кваліфікації події», - повідомляє поліція Києва.

 

У КМДА зазначили, що на місці працює 18 одиниць техніки, більше 100 осіб особового складу ДСНС Україїни та КАРС (комунальної аварійно-рятувальної служби.)

 

Водночас, прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху у багатоповерхівці Києва.

 

"За фактом вибуху у житловому будинку по вул. Петра Григоренка у Києві відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки при поводженні з газом, що призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей)", - йдеться у повідомленні.

 

За інформацією прокуратури, досудове розслідування здійснюватиме слідче управління ГУ НП в м. Києві під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва.

 

Як повідомляла «УМ», 21 червня о 10:00 у місті Києві до поліції надійшла інформація, що у Дарницькому районі столиці в багатоповерховому житловому будинку в одній із приватних квартир пролунав вибух, унаслідок чого стався обвал міжповерхових перекриттів.