Стерненку оголосили підозру в умисному вбивстві

14:00, 11.06.2020
Стерненку оголосили підозру в умисному вбивстві

За словами Стерненка, слідчі кажуть що він "сам себе порізав СПЕЦІАЛЬНО".

Активісту Сергію Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві при нападі на нього.

 

Як інформує УМ, про це Стерненко написав у своєму Telegram-каналі.

 

"Мені повідомили про підозру по ч. 1 ст. 115 та ч. 2 ст. 263 — умисне вбивство та "незаконне" носіння холодної зброї. Попри те, що: 

1. Не було вбивства, а була необхідна оборона, що слідчий раніше сам і визнав, коли повідомив про підозри нападникам.

2. По ножу є декілька експертиз які встановлюють що він НЕ Є холодною зброєю", - зазначив активіст.
.

Підозру слідчий Дмитро Кувачов зачитав у присутності прокурора Миколи Бозовуляка.

 

За словами Стерненка, вони кажуть що він "сам себе порізав СПЕЦІАЛЬНО".

 
 
 

 "Сьогодні, враховуючи матеріали справи та проведені експертизи, за погодженням з Офісом генерального прокурора Сергію Стерненку було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч.2 Кримінального кодексу України (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу). У зв’язку з чим СБУ офіційно повідомляє: Розслідування "справи Стерненка" давно перейшло із суто юридичної площини в політично-інформаційну. Тому, враховуючи суспільний резонанс, Служба безпеки України наголошує, що неупереджено підходить до розслідування будь-яких злочинів та керується виключно нормами законодавства",- повідомила зі свого боку СБУ.

 

Як інформувала УМ, справа Стерненка стосується невдалого замаху на активіста. У 2018 році на нього напали двоє чоловіків, але під час самозахисту Стерненко смертельно поранив одного з них. Інший – втік з місця інциденту.

 

Тепер Сергія Стерненка викликають до Служби безпеки України, де планують вручити підозру. 9 червня він не прийшов до СБУ, тож суд дозволив привести його примусово.