Ляшко виправдовує каву Зеленського: «Ми просто зайшли перевірити»

19:00, 04.06.2020
Ляшко виправдовує каву Зеленського: «Ми просто зайшли перевірити»

Президент Зеленський готовий заплатити штраф, якщо його відвідини кав'ярні визнають порушенням правил карантину.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко виправдовує порушення карантину президентом Володимиром Зеленським і його оточенням під час відвідин кав’ярні в центрі Хмельницького.

 

Мовляв, посадовці пили каву всередині закладу, а не замовили її з собою і не скористалися літньою терасою лише для того, щоб перевірити готовність рестораторів до відновлення роботи з 5 червня. Тож це кавування варто розглядати, як інспекцію.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Ляшко повідомив журналістам у Хмельницькому в четвер, де він перебуває разом із главою держави.

 

«Ми вчора йшли по вулиці, хотіли взяти кави до себе. Ресторатори, як і інший бізнес, хочуть відкритися раніше, – вони звернулися до нас: дивіться, ми вже готові виконувати ваші норма. Ми просто зайшли перевірити. Було все дотримано так, як прописано в наших нормах. Я сидів подалі, контролював», - сказав головний санітарний лікар МОЗ.

 

На світлині, оприлюдненій Офісом президента в середу ввечері, яка викликала обурення соцмереж, дійсно, пан Ляшко перебуває подалі від президента та інших посадовців, які сиділи за одним столом.

 

Утім, користувачі цікавилася чому головний санлікар не виписав штраф порушникам карантину.

 

Утім, Ляшко зазначає: «Подивилися, чи все буде працювати, оскільки ми всі переживаємо: динаміка захворюваності в нас не зменшується, вона стабільна. Тому переживає президент, переживаю я… Не розглядайте це як порушення карантину, а подивіться як на інспекцію як будуть працювати заклади буквально вже з завтрашнього дня».

 

Водночас, президент Володимир Зеленський заявив, що готовий заплатити штраф, якщо його дії визнають порушенням правил карантину.

 

«Я готовий віддати штраф, якщо я щось порушив… Мені сказали, запросили, я зайшов – усе там перевірили», - відповів Зеленський журналістам.

 

Водночас, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сказав, що поліція розгляне питання про можливе покарання для президента.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні у соцмережах кепкували з фотографії, на якій президент п’є каву в одному з закладів Хмельницького в оточенні чиновників. Усі присутні були без захисних масок чи респіраторів.

 

Нагадаємо, що заклади харчування можуть обслуговувати клієнтів у залах лише з 5 червня, а доти видають каву з собою чи працюють на відкритому повітрі.