Справа Шеремета: у Нацполіції заперечують зміну маршруту підозрюваним

09:06, 03.06.2020
Справа Шеремета: у Нацполіції заперечують зміну маршруту підозрюваним

Експертизи щодо підозрюваних у справі Шеремета суперечать одна одній, – розслідування ЗМІ

Слідчі поліції, які розслідують вбивство журналіста Павла Шеремета, змінили маршрут чоловіка та жінки, які підкладали вибухівку під авто загиблого. Усе задля того, щоб версія слідства виглядала переконливою, стверджують журналісти "Слідство інфо". У Нацполіції ці твердження заперечують.


У поліції дотримуються версії, що маршрут, зображений на схемі Нацполіції у матеріалах справ, не був виправлений. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

 

"Нещодавно деякі ЗМІ поширили інформацію про нібито зміну маршруту закладників вибухівки під авто, на якому підірвали журналіста Павла Шеремета. Слідство спростовує оприлюднені дані", – мовиться у повідомленні.


Про зміну маршруту підозрюваних у вбивстві Шеремета повідомляє "Слідство.Інфо" з посиланням на текст офіційної підозри, яку раніше отримали підозрювані у вбивстві Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугарь.

 

"Після цього Кузьменко та Антоненко залишили місце паркування автомобіля Шеремета (…) в подальшому через двори повернулися на вул. О. Гончара, де через провулок Чеховський звернули в квартал між вулицями Бульварно-Кудрявська і Гончара", – мовиться у тексті підозри.

 

Журналісти показали відео з камер спостереження, які підтверджують, що маршрут підозрюваних не відповідає описаному в документі: люди на відео пішли далі.

 


На думку журналістів, поліція "скоротила" маршрут підозрюваних, щоб збігалася версія про те, що чоловік і жінка, які підкладали вибухівку під авто Шеремета в ніч перед вбивством, повернулися у будинок на вулиці Гончара, 28Б.

 

Саме там, за версією поліції, на той час мешкав Антоненко. Сам він каже, що мешкав тоді в іншому місці.

 

Згідно з раніше опублікованими і поліцією, і журналістами даними, в ніч з 19 на 20 липня 2016 року чоловік та жінка вийшли з арки на вулиці Гончара у Києві і пройшли дворами до авто Шеремета, куди жінка прикріпила вибухівку. На відео з камер спостереження видно, що чоловік і жінка покинули місце злочину прилеглими вулицями.

 

У фільмі "Вбивство Павла" журналісти показали відео з камер спостереження, яке раніше не показувала поліція. Зокрема, на кадрах видно, що востаннє чоловік і жінка з’явилися на відео на алеї на вулиці Бульварно-Кудрявській, а далі пара зникла.

маршрут підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета

Маршрут підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета.

 

На брифінгу у грудні 2019 року, коли глава МВС Арсен Аваков оголосив про нові затримання у справі Шеремета, показали саме той маршрут, який показували журналісти у своєму фільмі-розслідуванні. На відео правоохоронців пара востаннє теж з’явилася на вулиці Бульварно-Кудрявській.

 

вбивство Павла Шеремета маршрут підозрюваних місце закладання вибухівки

Маршрут підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета.

 

Зауважимо, що квартал, у якому сталося вбивство, – старої забудови і багато вулиць та дворів прохідні наскрізь. Проте ні журналісти, ні поліція раніше не показували відео, яке підтверджувало б, що підозрювані через двори повернулися на вулицю Гончара, як вказано в тексті підозри.

 

Зазначимо, що раніше видання вже публікувало докази, що розслідуючи справу Шеремета, поліція використовувала лише ту експертизу ходи, яка ставить під сумнів версію правоохоронців, слідчі проігнорували і до матеріалів справи не додали.

 

 Експертизи щодо підозрюваних у справі Шеремета суперечать одна одній, – розслідування ЗМІ , яка підтверджує версію поліції. А ту експертизу ходи, яка ставить під сумнів версію правоохоронців, слідчі проігнорували і до матеріалів справи не додали.