Пункт пропуску «Тиса» на Закарпатті розблокували

16:49, 31.05.2020
Пункт пропуску «Тиса» на Закарпатті розблокували

Рух усіх транспортних засобів у пункті пропуску "Тиса" відновлено. (Фото ДПСУ)

Прикордонники Закарпаття відновили роботу раніше заблокованого водіями мікроавтобусів пункту пропуску «Тиса» на українсько-угорському кордоні в неділю, в другій половині дня.

 

Як інформує «Україна молода», цей факт підтвердили як у Держприкордонслужбі, так і у Державній фіскальній службі.

 

"Блокувальники поки звільнили пункт пропуску і рух усіх транспортних засобів відновлено", - заявили  у Чопському прикордонному загоні.

 

Відомо, що на Закарпаття прибув голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, аби особисто розібратися в ситуації у пункті пропуску «Тиса» та не допустити жодних нестандартних ситуацій на державному кордоні.

 

У митниці підтвердили розблокування роботи КПП "Тиса".

 

"Досягнутий певний компроміс з перевізниками. Вони зрозуміли, що це остаточна позиція, тому вже пішло оформлення. Станом на тепер вже оформлені перші вісім автобусів" - заявив представник митниці.

 

Безпосередньо на оформлення очікують близько 20 автобусів, загалом у черзі може бути до 100 автобусів.

 

На митному посту також наразі перебуває голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

 

"Ми створили прецедент і перші італійські буси зважуються, оплачують всі митні платежі і виїжджають вже за територію терміналу" - сказав пан Петров.

 

Як повідомляла «УМ», водії бусів заблокували роботу пункту пропуску «Тиса» на кордоні з Угорщиною в неділю вранці.

 

Раніше голова Закарпатської ОДА Олексій Петров доручив створити групи мобільного реагування для перевірки посилок громадян з метою їх декларування.

 

Водії мікроавтобусів часто перевозять посилки на замовлення. Деякі з них відмовилися письмово декларувати переміщувані товари та подавати документи до митного контролю. Саме це і стало перепоною на кордоні.