Негода у Києві: затори, плаваючі авто, затоплені вулиці

12:55, 30.05.2020
Негода у Києві: затори, плаваючі авто, затоплені вулиці

До 21 години 30 травня у столиці дощ досягне критерію значного — І рівень небезпечності, жовтий.

Через погіршення погодних умов КМДА рекомендує закрити всі вікна, не ходити біля великих дерев і в разі сильного вітру сховатися в будівлі. А водіям бути обережніше на дорогах.

 

До кінця суботи, 30 травня, дощ у Києві значно посилиться, повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

 

У Києві 30 травня внаслідок сильної зливи затопило дорогу поблизу метро Чернігівська. Автомобілі буквально плавають по дорогах. Це призвело до утворення заторів.

 

За останні роки у Києві з’явилось декілька аксіом. Наприклад, одна з них – якщо йде дощ – Чернігівську (і не тільки) затоплює,

– йдеться у повідомленні.

 

На відео помітно, як по затопленій дорозі автомобілі не їдуть, а буквально пливуть. Транспорт рухається дуже повільно. Це спровокувало затори на дорогах в обидва напрямки руху.

 

 

 

За даними Укргідрометцентру, до 21 години 30 травня у столиці дощ досягне критерію значного — І рівень небезпечності, жовтий.

 

У столиці 30 травня значно погіршилася погода. Падають сильні дощі. Крім того, швидкість вітру посилилася до 15 – 20 метрів за секунду.

 

Через погіршення погодних умов КМДА рекомендує закрити всі вікна, не ходити біля великих дерев і в разі сильного вітру сховатися в будівлі. А водіям бути обережніше на дорогах.

 
Loading video
 
 
 
ДСНС повідомили, що дощ у місті досягне критерію "значний" (I рівень небезпеки, жовтий) до 21:00 суботи.

 

Синоптики прогнозують сильні зливи й на 31 травня.