Уряд Шмигаля ліквідував корумповану ДАБІ

13:47, 28.05.2020
Уряд Шмигаля ліквідував корумповану ДАБІ

Українці регулярно протестують проти незаконних забудов.

Кабінет міністрів ліквідував скандально відому завдяки корупційним скандалам Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) та створив замість неї Державну інспекцію містобудування України.

 

Як повідомляє «Ураїна молода», про це йдеться у прийнятій урядом постанові "Деякі питання функціонування органів архітектурно-будівельного контролю та нагляду".

 

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов вважає, що це рішення Кабміну  дозволить новоствореній Державній інспекції містобудування України почати виконувати свої функції і повноваження.

 

"Прийнята постанова сприятиме подальшому виконанню заходів, пов'язаних з ліквідацією Державної архітектурно-будівельної інспекції та створенням Державної інспекції містобудування України. ДІМ почне працювати з моменту заповнення штату мінімум на 30%", - сказав Чернишов.

 

За словами міністра, прийнятою постановою створена законодавча основа для утворення міжрегіональних територіальних органів Державної інспекції містобудування України в якості юридичних осіб публічного права.

 

Нагадаємо, що ще 13 березня президент Володимир Зеленський заявляв, що в Україні ліквідують Державну архітектурно-будівельну інспекцію.

 

Замість Державної архітектурно-будівельної інспекції уряд створить три нових органи: для реєстрації будівельних об'єктів, їх технічного регулювання та контролю.

 

Раніше в ексклюзивному інтерв’ю «Україні молодій» член Української академії архітектури, експерт державного управління у сфері містобудування Віктор Глеба розповів про будівельну корупцію, яка поширюється завдяки ДАБІ, якою, у свою чергу, роками керують певні «сірі кардинали» галузі.