Уряд затвердив перспективні плани розвитку усіх областей - Шмигаль

16:34, 27.05.2020
Уряд затвердив перспективні плани розвитку усіх областей - Шмигаль

Нині тривають консультації щодо перспективного плану АР Крим на всіх рівнях

Уряд на засіданні 27 травня затвердив перспективні плани розвитку для останніх трьох областей — Запорізької, Львівської та Одеської.

 

Як інформує  УМ, про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Також він наголосив, що нині тривають консультації щодо перспективного плану АР Крим на всіх рівнях. Він буде сформований одразу після деокупації півострова.

 

"Сьогодні ми завершили важливий етап реформи децентралізації — затвердження останніх трьох перспективних планів — Запорізької, Львівської та Одеської областей. Наразі ми проводимо консультації щодо перспективного плану АР Крим на всіх рівнях, і він буде сформований негайно після деокупації півострова", - написав він.

 

 Перспективні плани були розроблені у відповідності з Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та відповідають критеріям Методики формування спроможних територіальних громад і охоплюють всю територію областей.

 

Шмигаль додав, що вболівав за цю реформу, коли ще був віцепрем’єром з регіонального розвитку, а тому для нього особисто приємно, що саме його уряд зробить цей історичний крок.

 

"Затверджені по всій території країни перспективні плани — це двигун змін для окремих громад та країни загалом. Для громад — це не тільки новий рівень відповідальності, а й одночасно новий рівень можливостей, коли люди обирають, як їм зручніше жити, де будувати школу, де відкривати дитсадок. Модератор життя на місцевому рівні - відтепер місцеві мешканці, а не чиновники", - зауважив Шмигаль.

 

Глава уряду додав, що затверджені перспективні плани є лише однією з частин реформи децентралізації, яка буде надалі впроваджуватися.

 

"Сьогодні ми бачимо результат титанічної роботи уряду, профільного міністерства, народних депутатів, представників місцевого самоврядування та простих громадян", - написав він.


Шмигаль звернув увагу, що суспільство сприймає реформу децентралізації як одну з найбільш зрозумілих, прозорих, успішних і потрібних, тому попереду будуть не менш важливі рішення в цьому напрямку.

 

Як повідомлялося, на засіданні 27 травня міністри затвердили перспективні плани формування територій громад Запорізької, Львівської та Одеської областей.

 

Станом на січень 2020 року в Україні створено 1029 об’єднаних територіальних громад з населенням 11,7 млн людей. Перспективними планами формування територій громад тоді було покрито 90,3% території країни.